Μοσκοβισί: Το Grexit ήταν κάτι το αδιανόητο

Μοσκοβισί: Το Grexit ήταν κάτι το αδιανόητο

Τη θετική στάση του έναντι της Ελλάδας την περίοδο της κρίσης καθώς και τη συμβολή του Π. Μοσκοβισί στο να παραμείνει η χώρα μας σε ευρωπαϊκή τροχιά εξήρε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλος κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν οι δύο άνδρες.

«Συμβάλατε τα μέγιστα στη διατήρηση της σταθερότητας και της συνοχής της Ευρωζώνης», ανέφερε. «Και μέσα σε αυτό το πλαίσιο πρέπει να κριθεί και η άκρως θετική στάση σας έναντι της Ελλάδας κατά την τόσο επώδυνη για τον ελληνικό λαό μνημονιακή περίοδο.

Στηρίζοντας τότε την Ελλάδα να συνεχίσει την ευρωπαϊκή της πορεία, από τη μια πλευρά αναγνωρίσατε εμπράκτως τις θυσίες του ελληνικού λαού –για πολλές από τις οποίες δεν είχε την ευθύνη– προκειμένου να παραμείνουμε στην Ευρωζώνη. Και από την άλλη πλευρά στηρίξατε την ίδια την Ευρωζώνη και το ευρώ. Δοθέντος ότι οιασδήποτε μορφής περιπέτεια της Ελλάδας ως προς την παραμονή της στην Ευρωζώνη θα είχε δραματικές επιπτώσεις για τη συνοχή του οικονομικού πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Απαντώντας, ο Π. Μοσκοβισί είπε ότι τόσο οι δικές του προσπάθειες, όσο και αυτές του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζ. Κλ. Γιούνκερ είχαν ως στόχο να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη. «Το Grexit ήταν κάτι το αδύνατο, το αδιανόητο, η Ελλάδα έπρεπε να προχωρήσει και να βγει έξω από τα Μνημόνια. Θεωρήσαμε ότι θα έπρεπε να επιδείξουμε κάθε δυνατή αλληλεγγύη προς την Ελλάδα, και αυτό το κάναμε και για τη χώρα αλλά και για να προστατεύσουμε τη συνοχή της Ευρωζώνης», πρόσθεσε ο κ. Μοσκοβισί.

Φωτο: protothema


Σχολιάστε εδώ