To Αστεροσκοπείο ανοίγει στους μαθητές

To Αστεροσκοπείο ανοίγει στους μαθητές

Όπως διαβάζουμε στο ΑΠΕ, μια σειρά από νέες δράσεις προσφέρει το Κέντρο Επισκεπτών Πεντέλης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στους μικρούς του φίλους. Με όχημα το παιχνίδι, τα παιδιά (4 – 9 ετών) που θα βρεθούν εκεί θα εξοικειώνονται με την επιστήμη της Αστρονομίας, θα αφηγούνται τις δικές τους φανταστικές ή πραγματικές ιστορίες και θα οδηγούν το δικό τους διαστημόπλοιο στο σύμπαν που έχουν σχεδιάσει.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, το ταξίδι ξεκινάει από τον πλανήτη Γη, τον πιστό της σύντροφο, τη Σελήνη, το ένα και μοναδικό αστέρι του ηλιακού μας συστήματος, τον Ήλιο, τους μικρούς και μεγάλους πλανήτες, τα μακρινά και πολύχρωμα αστέρια, που έχουν και εκείνα τις δικές τους παρέες, και φτάνει μέχρι την άκρη του σύμπαντος ή και ακόμη παραπέρα. «Ευτυχώς, η φαντασία δεν ξεμένει ποτέ από καύσιμα», σημειώνει από το Αστεροσκοπείο Αθηνών ο Δρ Βαγγέλης Κολοκοτρώνης.

Ειδικότερα, για τους μικρούς επισκέπτες έχουν προγραμματιστεί:

• Διαστημικό κουκλοθέατρο για παιδιά ηλικίας 4 – 5 ετών. Ένα βιωματικό και διαδραστικό παιχνίδι με βάση το θέατρο και τη μουσική.
• Παιχνίδια Αστρονομίας για παιδάκια 5 – 7 ετών. Διαδραστικό πρόγραμμα για τον Ήλιο και τους συντρόφους του, το οποίο ολοκληρώνεται με παρατήρηση του Ήλιου μας από ειδικό ηλιακό τηλεσκόπιο (καιρού επιτρέποντος) και ξενάγηση στον χώρο του τηλεσκοπίου NEWALL.
• Ηλιακό σύστημα για… δυνατούς λύτες, για παιδιά 7 – 9 ετών. Διαδραστικό πρόγραμμα με βοηθό τα μοντέρνα εποπτικά μέσα αλλά και τη φαντασία των παιδιών. Ολοκληρώνεται με παιδική ταινία αστρονομικού περιεχομένου και φυσικά με νυχτερινή παρατήρηση των πλανητών (ή άλλων ουράνιων σωμάτων) μέσω του τηλεσκοπίου NEWALL (καιρού επιτρέποντος).

Όσοι μπορούμε, ας προσφέρουμε στα παιδιά μας αυτές τις μοναδικές εμπειρίες.

Φωτό: urbanlife.gr


Σχολιάστε εδώ