Λογοκρισία στα ραδιοφωνικά Μέσα της Τουρκίας

Λογοκρισία στα ραδιοφωνικά Μέσα της Τουρκίας

Όταν δεν είναι καλή η πραγματικότητα, τόσο το χειρότερο για αυτήν. Κάπως έτσι σκέφτηκε η τουρκική ηγεσία και το Ανώτατο Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο (RTUK), που ελέγχεται απευθείας από την κυβέρνηση και το Προεδρικό Μέγαρο, συνέστησε στα ραδιοτηλεοπτικά Μέσα της Τουρκίας να μην εστιάζουν στις αρνητικές ειδήσεις στα ρεπορτάζ τους, αλλά να προβάλλουν τις… θετικές.

Την είδηση αποκάλυψε η Deutsche Welle, που ενημέρωσε ότι το RTUK στην ανακοίνωσή του αναφέρει ότι οι ραδιοτηλεοπτικοί σταθμοί θα πρέπει να αποφεύγουν να λειτουργούν με την άποψη ότι οι ειδήσεις πρέπει να περιορίζονται σε αρνητικές εξελίξεις. «Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στους φίλους μας στα ειδησεογραφικά Μέσα ότι οι θετικές εξελίξεις είναι επίσης αξιόλογες», αναφέρει με ειρωνικό τρόπο το RTUK.

Αφορμή ήταν η προβολή διαφόρων εγκλημάτων τιμής και ενδοοικογενειακής βίας, αλλά είναι σαφές ότι η εγκύκλιος θα καλύψει και άλλες… αρνητικές ειδήσεις, είτε αφορούν την οικονομία, είτε την κατάσταση στη Βόρεια Συρία, είτε τις συγκρούσεις με τις δυνάμεις των Κούρδων…

exofrenikos@hotmail.com

Φωτό: documentonews.gr


Σχολιάστε εδώ