Κινδυνεύει να πνιγεί από τη δίψα του για το πρωτάθλημα

Κινδυνεύει να πνιγεί από τη δίψα του για το πρωτάθλημα


Του
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΟΥΤΑΚΟΥ


Ακούστηκαν πολλά μετά το ματς του Ολυμπιακού στο Βελιγράδι και την ήττα με 3-1, την πρώτη των «ερυθρόλευκων» τη φετινή σεζόν. Για το τι έφταιξε, για τη νοοτροπία, τις επιλογές του Μαρτίνς, τη διαχείριση του Πορτογάλου. Υπάρχουν κάποια δεδομένα. Ο ίδιος ο Μαρτίνς δείχνει να θεωρεί πως έχει το… πράσινο φως από την ηγεσία του συλλόγου προκειμένου να ρίξει το βάρος στο πρωτάθλημα. Αυτό έχει διατυπωθεί σε όλους τους τόνους και από τον Βαγγέλη Μαρινάκη και φάνηκε από την ενδεκάδα που κατέβασε στο Βελιγράδι ο προπονητής του Ολυμπιακού.

Απ’ ό,τι ακούγεται, ο Πορτογάλος περίμενε μια κάμψη στην απόδοση της ομάδας του πριν από τη δεύτερη διακοπή της σεζόν για τα ματς των Εθνικών ομάδων. Αυτό που δεν περίμενε είναι να υπάρχει αυτή η κάμψη από συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές. Και αυτό είναι που περισσότερο τον προβληματίζει εν όψει της συνέχειας, ψάχνοντας ακόμη και για εκτός γηπέδου λόγους που να δικαιολογούν αυτό το ντεφορμάρισμα. Την ευθύνη του σε αυτό το κομμάτι την αναγνωρίζει απόλυτα. Και στο περιβάλλον του μετά το ματς στο Βελιγράδι έλεγε πως όπως αντιμετώπισε πέρυσι τέτοιες καταστάσεις, το ίδιο θα κάνει και τώρα, φροντίζοντας μάλιστα να τις προλάβει.

Ο Πέδρο Μαρτίνς είχε, σύμφωνα με πληροφορίες, προαποφασίσει για το παιχνίδι με τον Ερυθρό Αστέρα να πάει σε μεγάλες αλλαγές. Πριν καν το ματς με τη Λαμία είχαν παρθεί οι αποφάσεις. Οι αλλαγές είχαν να κάνουν ακριβώς με τους Γκιγιέρμε, Ποντένσε, Βαλμπουενά, Ελαμπντελαουί. Με βάση την ανάλυση του αντιπάλου, μπορούσαν να μείνουν εκτός και οι τέσσερις, που αποτελούν και τον κορμό. Και να πάρουν ανάσες.

Με βάση την εξέλιξη της αναμέτρησης η παραφωνία ήταν ο Γιασίν Μπενζιά. Δεν μπήκε ποτέ στο ματς. Δεν κατάφερε να βοηθήσει. Κερασάκι στην τούρτα η αποβολή του. Και όλα αυτά ενώ ο Μπενζιά είχε μπει αλλαγή στο ματς με την Τότεναμ και είχε βοηθήσει σημαντικά. Για τον Μαρτίνς όλα στράβωσαν μετά την αποβολή και τη διαχείριση που έκανε. Θα μπορούσε να βάλει τον Γκιγιέρμε για να… μαζέψει το ματς. Δεν το έκανε και αυτό του χρεώνεται ως λάθος.

Ακόμα, πάντως, και με αυτές τις αλλαγές, θα μπορούσε να πάρει ακόμα και τη νίκη. Αν ο Μεριά έβαζε το γκολ στη φάση του 86’.

Φωτό: real.gr


Σχολιάστε εδώ