Ηλεκτρονική διακίνηση όλων των εγγράφων στον Δήμο Ιλίου

Ηλεκτρονική διακίνηση όλων των εγγράφων στον Δήμο Ιλίου

Παρελθόν αποτελούν πλέον τα «χαρτιά και τα μολύβια» στο Δήμο Ιλίου, αφού από τον περασμένο Ιούνιο διακινούνται και υπογράφονται ψηφιακά όλα τα έγγραφα μεταξύ των υπηρεσιών του. Αυτό πρακτικά σημαίνει σημαντική εξοικονόμηση χρόνου και χρημάτων από τη μείωση εκτυπώσεων (χαρτί, μελάνι, αναλώσιμα) καθώς και καλύτερη παρακολούθηση εκκρεμοτήτων σε όλα τα επίπεδα της ιεραρχίας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, σε διάστημα μόλις 3 μηνών, μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Ηλεκτρονικής Διαχείρισης Εγγράφων «ΙΡΙΔΑ», έχουν διακινηθεί ηλεκτρονικά μεταξύ των υπηρεσιών περισσότερα από 5.000 έγγραφα (περίπου 25.000 σελίδες) και έχουν ανατεθεί περισσότερες από 15.500 εργασίες. Υπενθυμίζεται, ότι το σύστημα «ΙΡΙΔΑ» αναπτύχθηκε εξ ολοκλήρου από τα στελέχη του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας με μηδενικό κόστος και ο Δήμος Ιλίου ήταν από τους πρώτους που το έθεσαν σε εφαρμογή.

Παράλληλα, πλήρως εναρμονισμένος με τις απαιτήσεις της ψηφιακής εποχής, ο Δήμος Ιλίου προσφέρει και στους πολίτες τη δυνατότητα ηλεκτρονικής εξυπηρέτησης.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος

«Το κεντρικό μήνυμα είναι ότι η ψηφιακή τεχνολογία μπορεί να βελτιώσει τη ζωή μας ενώ προάγει ένα σύστημα φιλικό στον πολίτη, που διασφαλίζει διαφάνεια και χρηστή διοίκηση. Ο Δήμος Ιλίου αξιοποιεί τις ευκαιρίες που παρέχει η ψηφιακή εποχή, προκειμένου να επιτύχει μείωση του διοικητικού βάρους και κόστους, αλλά και βελτίωση των υπηρεσιών του στους πολίτες. Οι νέες τεχνολογίες και η ηλεκτρονική διακυβέρνηση πρέπει να αποτελέσουν το βασικό μεταρρυθμιστικό εργαλείο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».


Σχολιάστε εδώ