Άλλη μια προσφορά της Εκκλησίας, απάντηση σε εκείνους που ενοχλούνται από την ύπαρξή της…

Άλλη μια προσφορά της Εκκλησίας, απάντηση σε εκείνους που ενοχλούνται από την ύπαρξή της…

ΔΗΓΜΑ ΓΡΑΦΗΣ
Του Μάκη Κουρή


Σε πρόσφατη εκδήλωση, ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος αποκάλυψε: «Σε αυτά τα πέτρινα χρόνια που διανύουμε η Εκκλησία μπόρεσε να βοηθήσει τον άνθρωπο και έφτασε στο σημείο να προσφέρει καθημερινά 53.000 μερίδες φαγητού! Και αυτές οι μερίδες φαγητού προσφέρονται από την καρδιά όλων των ανθρώπων».

Άλλη μια προσφορά της Εκκλησίας, απάντηση σε εκείνους που ενοχλούνται από την ύπαρξή της και κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να την γκρεμίσουν…


Πόσες, λέτε, ήταν οι αφίξεις προσφύγων στη Μακεδονία από τις 19 Αυγούστου μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου; 1.137 στη Δυτική Μακεδονία, 1.369 στην Κεντρική και 4.879 στην Ανατολική, σύμφωνα με τα κιτάπια του αρμόδιου αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιώργου Κουμουτσάκου. Ήτοι, 7.385 συνολικά!


Δωρεάν υποτίθεται ότι είναι η Παιδεία. Μόνο στα λόγια, όμως. Γιατί η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική. Οι δαπάνες των οικογενειών για τις εκπαιδευτικές ανάγκες των παιδιών τους ήταν ΚΑΙ πέρυσι 3,5 δισ. ευρώ. Μια μικρή μόνο γεύση δίνουν τα παρακάτω ποσά: 777,4 εκατ. ευρώ για δίδακτρα ιδιωτικών σχολείων, 609,5 εκατ. ευρώ για φροντιστήρια ξένων γλωσσών και 220,3 εκατ. ευρώ για ιδιαίτερα στο σπίτι.


Μας δουλεύει ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ. Είπε ότι τα εισοδήματα στην Ελλάδα είχαν αυξηθεί στη δεκαετία του ευρώ κατά 20% – 25% ταχύτερα από την παραγωγικότητα. Και αυτό «ήταν μη βιώσιμο και έπρεπε να διορθωθεί. Επώδυνο αλλά αναπόφευκτο»! Σε ποιες άλλες χώρες του ευρώ πήρατε τη… χαντζάρα και κόβατε ζωές;


Σχολιάστε εδώ