Η Novartis εργαλείο πολιτικών εξελίξεων… – Η ιστορία επαναλαμβάνεται…

Η Novartis εργαλείο πολιτικών εξελίξεων… – Η ιστορία επαναλαμβάνεται…

ΜΑΚΗΣ ΚΟΥΡΗΣ - Θαρραλέα

-Για δεύτερη φορά στον ίδιο ρόλο η ΝΔ

Σε επικίνδυνες ατραπούς μπήκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στήνο­ντας Ειδικά Δικαστήρια κατά του κορυφαίου αντιπάλου του, του ΣΥΡΙΖΑ, βγάζοντας όμως από τo κάδρο τον αρχηγό του, τον μέχρι πρότινος ένοικο του Μαξίμου Αλέξη Τσίπρα, σε μια κίνηση μεγαλοσύνης, με τον ισχυρισμό ότι τους πρωθυπουργούς δεν τους στέλνεις στα δικαστήρια.

Έχει διδαχθεί από την εμμονή του πατέρα του να «εκτελέσει» τον μεγάλο αντίπαλό του, με σημαία τον Κοσκωτά και την Τράπεζα Κρήτης, μια υπόθεση που του πήρε τα ηνία και επανέφερε τον Ανδρέα μετά βαΐων και κλάδων στο Μαξίμου. Ιστορία που θα επαναλαμβανόταν αν παρέπεμπε τον Τσίπρα και ίσως να παρέδιδε σε αυτόν.

Η παραπομπή με… λάβαρο τη Novartis –«κορυφαίο σκάνδαλο» κατά τον ΣΥΡΙΖΑ, «σκευωρία» κατά τη ΝΔ– δεν έχει κύριο στόχο την κάθαρση και την τιμωρία εκείνων που φέρεται να έχουν εμπλακεί. Ο πρωτεύων στόχος είναι να αξιοποιηθεί η παραπομπή υπουργών του Τσίπρα και της πρώην κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ για να ξεπεραστεί ο κρίσιμος κάβος της Συνταγματικής Αναθεώρησης, όπου οι σκόπελοι είναι η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας και η κατάργηση της απλής αναλογικής. Θέματα από τα οποία μπορεί να προκύψουν φουρτούνες και να υπάρξουν απώλειες στις ψηφοφορίες στη Βουλή.

Εδώ ο στόχος είναι να μην οδηγείται η χώρα σε πρόωρες εκλογές λόγω αδυναμίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας αλλά και να καταργηθεί η απλή αναλογική. Και θα φανεί από το ποιον θα προτείνει ο Κυρ. Μητσοτάκης για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Το ότι κρατάει κλειστά τα χαρτιά του σημαίνει ότι είναι δεδομένη η ψήφος του στον σημερινό Πρόεδρο, τον κ. Πρ. Παυλόπουλο.

Δεν είναι καθόλου υπερβολική η εκτίμηση ότι οι Εξεταστικές Επιτροπές και τα Ειδικά Δικαστήρια στήνονται για ίδιον όφελος εκείνου που κρατάει τα κλειδιά του Μαξίμου. Ποτέ δεν έγιναν για εκείνη την… κακομοίρα την κάθαρση, για να μη βάζουν οι κρατούντες όχι το δάχτυλο αλλά όλη τη… χούφτα στο… μέλι.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χτίζει το πολιτικό του αύριο…

Θέλει να κυριαρχήσει στο πολιτικό σκηνικό και να μην είναι περαστικός… Αποδυναμώνοντας όλους τους πιθανούς αντιπάλους του. Όχι μόνο μέσα από την παράταξή του αλλά και από τους άλλους χώρους.
Δεν συζητιέται χωρίς λόγο στους «καφενέδες» ότι μετατρέπει το Μαξίμου σε Καγκελαρία. Ότι βάζει νέα πρόσωπα παντού, που δεν έχουν καμία σχέση με το χθες. Και τα οποία δεν έχουν περάσει καν από… εξετάσεις…

Στο πλαίσιο αυτών των αλλαγών, η Novartis βοηθάει στις εκκαθαρίσεις… Από το παλιό δεξιό κατεστημένο… Και ήδη τις προθέσεις του τις έχει δείξει…

Αυτή, όμως, είναι η μια πλευρά του λόφου…

Η άλλη είναι ότι υπάρχει και αυτός ο τόπος, η πατρίδα, που περνάει κρίσιμες στιγμές, με τον αδίστακτο γείτονα να ξεδιπλώνει κάθε μέρα τις απειλές του, να θέλει Αιγαίο, νησιά, Καστελλόριζο και Κύπρο. Και εμείς εδώ κοιτάμε πώς θα φτιάξουμε το βιλαέτι μας. Πώς θα βγάλει ο ένας τα μάτια του άλλου. Με όπλο χθες τον Κοσκωτά και σήμερα τη Novartis…


Σχολιάστε εδώ