Πολλές ξένες εταιρείες παραγωγής επέλεξαν την Ελλάδα – Ενισχύονται 58 οπτικοακουστικές τηλεοπτικές και κινηματογραφικές παραγωγές

Πολλές ξένες εταιρείες παραγωγής επέλεξαν την Ελλάδα – Ενισχύονται 58 οπτικοακουστικές τηλεοπτικές και κινηματογραφικές παραγωγές

Εντυπωσιακά είναι τα αποτελέσματα της εφαρμογής του νόμου ενίσχυσης οπτικοακουστικής παραγωγής, τη συνέχιση του οποίου υποσχέθηκαν δύο υπουργοί της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη. Τόσο ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, όσο και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας αναφέρθηκαν στη συνέχιση του προγράμματος ενισχύσεων κινηματογραφικών και τηλεοπτικών παραγωγών, που μέχρι σήμερα έχει ενισχύσει συνολικά 58 οπτικοακουστικές παραγωγές –30 εγχώριες και 28 διεθνείς–, ενώ έχουν επενδυθεί στην Ελλάδα περίπου 56,4 εκατ. ευρώ.

Πολλές εταιρείες παραγωγής από χώρες όπως η Κίνα, η Κορέα, οι ΗΠΑ, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία, η Ισπανία, η Μεγάλη Βρετανία, η Φινλανδία έχουν επιλέξει την Ελλάδα για γυρίσματα ταινιών και σειρών. Ενδεικτικά αναφέρουμε τη σειρά «The Durrells», του ITV, που έκανε γυρίσματα στην Κέρκυρα, τη σειρά «The Good Place», του NBC Universal, που θα κάνει γυρίσματα στην Αθήνα, την ταινία «Σεβάχ, ο Θαλασσινός» που γυρίζεται αυτό το διάστημα στη Θεσσαλονίκη και τη Ρόδο. Το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας προήλθε από την εργασία που κατέβαλε ο πρώην υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Λευτέρης Κρέτσος, ο οποίος και συνέταξε εξαρχής τη νομοθεσία, ανοίγοντας τον δρόμο για τις οπτικοακουστικές επενδύσεις.

Παρουσιάζοντας τον απολογισμό του ΕΚΟΜΕ στη ΔΕΘ, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΕΚΟΜΕ Πάνος Κουάνης επεσήμανε πως μέχρι το 2022 έχουν δεσμευθεί μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων ποσά επιχορήγησης ύψους 75 εκατ. ευρώ, ενώ το επόμενο διάστημα θα εφαρμοστεί και το επιπλέον κίνητρο της φοροαπαλλαγής για τις εταιρείες οπτικοακουστικής παραγωγής.

typologies.gr


Σχολιάστε εδώ