Προκήρυξη τεσσάρων υποτροφιών σπουδών σε νέους και νέες του Δήμου Πειραιά

Προκήρυξη τεσσάρων υποτροφιών σπουδών σε νέους και νέες του Δήμου Πειραιά

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΕ ΝΕΟΥΣ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟ ΕΤΟΣ 2019-2020 ΧΟΡΗΓΙΑΣ ΤΟΥ Ι.ΙΕΚ ΑΛΦΑ  ΚΑΙ ΤΟΥ Κ.Δ.Β.Μ.2 «ΑΛΦΑstudies»

Από τη Δ/νση Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Πειραιά ανακοινώνεται ότι ο I.ΙΕΚ ΑΛΦΑ θα χορηγήσει για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020 τέσσερις υποτροφίες σπουδών σε νέους και νέες του Δήμου Πειραιά, που επιθυμούν να σπουδάσουν αλλά δεν έχουν τους οικονομικούς πόρους, με κοινωνικοοικονομικά και ακαδημαϊκά κριτήρια (επιδόσεις στο Λύκειο).  

Οι υποτροφίες που παρέχονται στον Δήμο Πειραιά είναι :

• Δύο  ετήσιες  υποτροφίες στο Ι.Ε.Κ. ΑΛΦΑ, σε όποιον από τους Τομείς Σπουδών επιλέξουν οι δικαιούχοι.

Δύο πλήρεις ετήσιες υποτροφίες στο ΑΛΦΑstudies (Κέντρο Διά Βίου Μάθησης 2), επίσης σε πρόγραμμα που θα επιλέξουν οι δικαιούχοι.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης σε δήλωσή του, επεσήμανε: 

«Οι υποτροφίες που χορηγεί το I.ΙΕΚ ΑΛΦΑ και το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης 2 «ΑΛΦΑstudies»  στον Δήμο Πειραιά προκειμένου να σπουδάσουν δωρεάν νέοι Πειραιώτες, είναι μια σημαντική πρωτοβουλία. Χαίρομαι ιδιαίτερα που συμβάλουμε έτσι ώστε να αποκτήσουν τέσσερις νέοι τα απαραίτητα εφόδια που θα τους βοηθήσουν να διαμορφώσουν ένα καλύτερο μέλλον. Ως Δημοτική Αρχή επιδιώκουμε συνέργειες με ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς φορείς και τα τελευταία πέντε χρόνια έχουν υπάρξει στην πόλη μας σημαντικές συνεργασίες με κοινωνικό αντίκτυπο. Σε αυτή την κατεύθυνση σκοπεύουμε να συνεχίσουμε τα επόμενα χρόνια, ενισχύοντας τέτοιου είδους δραστηριότητες. Θα ήθελα να ευχαριστήσω το I.ΙΕΚ ΑΛΦΑ και το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης 2 «ΑΛΦΑstudies» για τη χορήγηση των υποτροφιών». 

Η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης κα Ασπασία Αλιγιζάκη σε δήλωσή της, τόνισε:  

«Ο Δήμος Πειραιά και η Διεύθυνση Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Πειραιά ανταποκρινόμενοι στη σχετική πρωτοβουλία των εκπαιδευτικών φορέων ΙΕΚ ΑΛΦΑ, και Κ.Δ.Β.Μ.2 «ΑΛΦΑstudies» με την προσφορά τεσσάρων (4) υποτροφιών, μέσω του θεσμού «Υποτροφίες στους Δήμους 2019-2020», ενισχύει το δικαίωμα όλων των νέων στην εκπαίδευση, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική περίοδο για τη χώρα μας, στοχεύοντας να δώσει πνοή στα όνειρα νέων ανθρώπων για σπουδές, απαλείφοντας το εμπόδιο της οικονομικής δυσπραγίας που βιώνουν οι οικογένειές τους. Είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε σε οποιαδήποτε πρωτοβουλία θα συμβάλει στην καλύτερη εκπαίδευση των πολιτών του Δήμου Πειραιά και χαιρόμαστε για τις πρωτοβουλίες που φανερώνουν μεγάλο αίσθημα κοινωνικής ευθύνης».

Πληροφορίες για τη χορήγηση υποτροφιών

Για πληροφορίες και διευκρινίσεις οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να απευθύνονται στο Τμήμα Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Πειραιά, (Ακτή Ποσειδώνος & Δημοσθένους 2, Πύργος, 2ος όροφος, τηλέφωνα επικοινωνίας: 2132024715 & 2132024705. 

 Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων θα γίνονται δεκτές από το Τμήμα Διά Βίου Μάθησης, της Δ/νσης Παιδείας & Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Πειραιά μέχρι και την  Tρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019  ώρες 08:00 πμ έως 13:30 μμ  και θα εξεταστούν από επιτροπή που θα αποτελείται  από υπηρεσιακούς παράγοντες της Διεύθυνσης Παιδείας.

Δεκτή θα γίνεται: 

α) η αίτηση που θα υποβάλλεται πρωτότυπη, συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη στo Τμήμα Διά Βίου Μάθησης (Ακτή Ποσειδώνος & Δημοσθένους 2, Πύργος, 2ος όροφος) μαζί με τα ακόλουθα δικαιολογητικά και 

β) η αίτηση που θα φέρει την υπογραφή (σκαναρισμένη) και θα συνοδεύεται με επισυναπτόμενο αρχείο των δικαιολογητικών (σε μορφή pdf) στην Ηλεκτρονική  διεύθυνση: paideiasdp3@pireasnet.gr.

Δικαιολογητικά:

Αίτηση με πλήρη στοιχεία του ενδιαφερομένου (ονοματεπώνυμο, Δ/νση Κατοικίας, Τηλέφωνα κινητό σταθερό κλπ και υποτροφία ή υποτροφίες που επιθυμούν να λάβουν).
Αντίγραφο Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας
Αντίγραφο Τίτλου Σπουδών (Απολυτηρίου Λυκείου κ.α.)
Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
Αποδεικτικό μονίμου κατοικίας
Αντίγραφο τελευταίου εκκαθαριστικού σημειώματος  φορολογικής δήλωσης οικονομικού έτους 2019, καθώς και  αντίγραφο του τελευταίου Ε9 (κηδεμόνων).
Αποδεικτικά στοιχεία σχετικά με τυχόν ανεργία των ίδιων ή των οικογενειών τους ως εξαρτώμενα μέλη
Για Α.Μ.Ε.Α. αποδεικτικά στοιχεία σχετικά με το ποσοστό αναπηρίας.
Οτιδήποτε άλλο στοιχείο επιθυμεί να καταθέσει ο κάθε ενδιαφερόμενος σχετικά με την απόδειξη της οικονομικής και κοινωνικής του κατάστασης και κρίνει ότι θα θεωρηθεί χρήσιμο κατά την επιλογή του από τον ΙΕΚ ΑΛΦΑ.

Όλη η προκήρυξη, πληροφορίες και η αίτηση συμμετοχής υπάρχουν αναρτημένα στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Πειραιά https://piraeus.gov.gr/  (στην αρχική σελίδα  Πληροφορίες-Προγράμματα Διά Βίου Μάθησης).


Σχολιάστε εδώ