Αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με Fortress για το «Στάδιο Καραϊσκάκης ΑΕ»

Αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με Fortress για το «Στάδιο Καραϊσκάκης ΑΕ»

Μετά την κατάθεση προσφορών αποφασίστηκε να δοθεί exclusivity στη Fortress, για την αγορά των δανείων της εταιρείας που εκμεταλλεύεται την έδρα του Ολυμπιακού.

Σε περίοδο αποκλειστικών διαπραγματεύσεων, ήδη από τα τέλη Ιουλίου, με το private equity fund Fortress βρίσκονται οι πιστώτριες τράπεζες (σ.σ. πλην της Πειραιώς η οποία θα ακολουθήσει) της «Στάδιο Καραϊσκάκης ΑΕ», με αντικείμενο την πώληση των δανείων της εταιρείας.

Στις αρχές του καλοκαιριού, οι τράπεζες ανέθεσαν στην Axia Ventures να «τρέξει» διαγωνιστική διαδικασία για την πώληση του ομολογιακού δανείου της εταιρείας, το οποίο έχει ως εξασφάλιση την εκμετάλλευση του γηπέδου Καραϊσκάκης, έδρα της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Μετά την υποβολή προσφορών, οι τράπεζες επέλεξαν να εισέλθουν σε περίοδο αποκλειστικών διαπραγματεύσεων με τη Fortress. Η διαπραγμάτευση βρίσκεται μεν σε εξέλιξη, χωρίς να υπάρχει σαφής άμεσος ορίζοντας ολοκλήρωσης.

Μεταξύ των όρων που έχουν θέσει οι τράπεζες είναι ρήτρες απαγόρευσης επαναγοράς των δανείων από εταιρείες συμφερόντων των Σ. Κόκκαλη και Λ. Λαυρεντιάδη, οι οποίοι κατέχουν σήμερα εξ ημισείας τη «Στάδιο Καραϊσκάκης ΑΕ».

Υπενθυμίζεται ότι ο Β. Μαρινάκης, παρότι συμφώνησε με τον Σ. Κόκκαλη να αγοράσει το 50% της Στάδιο Καραϊσκάκης ΑΕ, προπληρώνοντας μάλιστα το τίμημα στις αρχές του 2011, δεν έχει πάρει πάνω του το παραπάνω ποσοστό.

Όπως ανέφερε η ΠΑΕ Ολυμπιακός, σε σχετική της ανακοίνωση, η μεταβίβαση του 50% εκκρεμεί, λόγω μη εκπλήρωσης προϋποθέσεων και ύπαρξης νομικών εμπλοκών, σε σχέση το υπόλοιπο 50% της Στάδιο Καραϊσκάκης που ανήκει στον κ. Λαυρεντιάδη.

Το ανεξόφλητο υπόλοιπο του ομολογιακού δανείου της «Στάδιο Γ. Καραϊσκάκης ΑΕ» ανέρχεται σε περίπου 45 εκατ. ευρώ. Προς πώληση βγαίνει το μεγαλύτερο μέρος του ομολογιακού καθώς η Tράπεζα Πειραιώς, που κατέχει περίπου το 10% της έκδοσης δεν συμμετέχει στην τρέχουσα διαδικασία. Θεωρείται, όμως, βέβαιο ότι εφόσον η συναλλαγή ολοκληρωθεί θα πωλήσει και αυτή τη δική της έκθεση.

Η «Στάδιο Γ. Καραϊσκάκης ΑΕ» συστάθηκε το 2003, με κύρια δραστηριότητα την ανακατασκευή και εκμετάλλευση για 49 χρόνια του ομώνυμου γηπέδου. Η εταιρεία έκλεισε την οικονομική χρήση 1/7/2017 – 30/6/2018 με έσοδα 3,9 εκατ. ευρώ και ζημιές που προσέγγισαν τα 2 εκατ. ευρώ.

Πηγή: euro2day.gr


Σχολιάστε εδώ