«Oταν ο Βάγκνερ συνάντησε τις ντομάτες»: Η ελληνική πρόταση στα Όσκαρ (video)

«Oταν ο Βάγκνερ συνάντησε τις ντομάτες»: Η ελληνική πρόταση στα Όσκαρ (video)

Το πολυβραβευμένο ντοκιμαντέρ της Μαριάνας Οικονόμου «Oταν ο Βάγκνερ συνάντησε τις ντομάτες» επέλεξε η αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Πολιτισμού, προκειμένου να σταλεί στην 92η Διοργάνωση των βραβείων Οσκαρ με την ελπίδα ότι θα επιλεγεί στην τελική ομάδα των υποψηφίων.

Η ταινία επιλέχτηκε από Επιτροπή, η οποία συγκροτήθηκε με την υπ΄ αριθμ. ΥΠΠΟΑ/ΓΔΣΠ/ΔΠΤΚ/ΤΚΟΜ/297975/6645/1907/584/03.06.2019 Υπουργική Απόφαση, όπως η Απόφαση αυτή τροποποιήθηκε και ισχύει.

Η απόφαση της Επιτροπής ήταν ομόφωνη. Σύμφωνα με το σκεπτικό, η συγκεκριμένη ταινία διακρίθηκε για την ολοκληρωμένη οπτική της και την ενδιαφέρουσα αφήγηση. Διαθέτει ελληνικά στοιχεία, ενώ παράλληλα επιτυγχάνει τον συνδυασμό τοπικού και οικουμενικού χαρακτήρα.

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού θα μεριμνήσει για την έγκαιρη ολοκλήρωση των διαδικασιών εκπροσώπησης της Ελλάδας στην 92η διοργάνωση των Βραβείων OSCAR, σύμφωνα με τους κανονισμούς της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Το έργο

Το ντοκιμαντέρ αφορά τη ζωή ενός μικρού χωριού στον θεσσαλικό κάμπο με όνομα “Ηλιάς” στην Καρδίτσα με 30 περίπου κατοίκους, κυρίως ηλικιωμένους.

Δύο ξαδέλφια και πέντε γυναίκες, παίρνουν την απόφαση να κάνουν μια νέα αρχή με τη βοήθεια του… Βάγκνερ. Παίζουν λίγη μουσική στα χωράφια και διηγούνται ιστορίες για να πάρουν κουράγιο ενώ προσπαθούν να διεισδύσουν στην παγκόσμια αγορά με τη βιολογική καλλιέργεια ενός παλιού σπόρου ντομάτας.

Χιουμοριστική και ποιητική η ταινία αναφέρεται στη δύναμη των ανθρώπινων σχέσεων και πως να επαναπροσδιορίζουμε τους στόχους μας σε δύσκολους καιρούς.


Σχολιάστε εδώ