Με μια μόνο μαθήτρια θα λειτουργήσει το Δημοτικό Σχολείο Απόλλωνα Νάξου

Με μια μόνο μαθήτρια θα λειτουργήσει το Δημοτικό Σχολείο Απόλλωνα Νάξου

Μία μόνο μαθήτρια θα φοιτήσει φέτος σε Δημοτικό Σχολείο της Νάξου.

Ο λόγος για το Δημοτικό Σχολείο Απόλλωνα, που εδώ και τέσσερα χρόνια αντιμετωπίζει πρόβλημα με την έλλειψη μαθητών. Το 2015 οι μαθητές ήταν τέσσερις, ενώ πέρυσι έγιναν δύο και φέτος έμεινε μόνο ένας. Συγκεκριμένα, πρόκειται για την οκτάχρονη Εφραιμίνα.

Η ουσία είναι ότι το σχολείο παραμένει και φέτος ανοιχτό. Μακάρι ο Δήμος και η Πολιτεία να δώσουν κίνητρα ώστε να παραμείνουν οικογένειες στο χωριό και σιγά σιγά να αποκτήσει και νέα παιδιά, που τόσο τα έχει ανάγκη, όπως αναφέρει το naxospress, το οποίο δίνει συγχαρητήρια στην οικογένεια της Εφραιμίνας, που επέλεξε να μείνει στον Απόλλωνα σ’ αυτήν τη δύσκολη χρονιά για τη μικρή.

Κόρωνος… Ένα από τα μεγαλύτερα χωριά της ορεινής Νάξου… Τη δεκαετία του ’40 αριθμούσε σχεδόν δύο χιλιάδες κατοίκους…

Μοιραία το σχολείο του χωριού (σ.σ: Η Κόρωνoς είχε σχολείο από τα τέλη του 19ου αιώνα) γεμίζει από χαρούμενες φωνές και, το κυριότερο, πολλές φωνές. Τριψήφιος ο αριθμός… Και το μέλλον μοιάζει ευοίωνο.. Όμως, η σμύριδα χάνει την αξία της και χρόνο με τον χρόνο η Κόρωνος αδειάζει από ανθρώπους, που ζητούν μια καλύτερη τύχη… Μοιραία, το σχολείο μένει άδειο από παιδικές φωνές..

Και φτάνουμε στο σήμερα… Λίγο πριν το πέρας της δεύτερης δεκαετίας του 21ου αιώνα. Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019 και οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Κορώνου είναι μόλις δύο (!) Τα στοιχεία αποτελούν κραυγή αγωνίας από την ελληνική περιφέρεια, που διαχρονικά αφέθηκε στην τύχη της, καθώς ο κόσμος αναζητά την ευκαιρία για επιβίωση μακριά από αυτήν, με το πρόβλημα να είναι εντονότερο στη νησιωτική Ελλάδα.


Σχολιάστε εδώ