Βρήκε τη λύση ο Μπομπ Τράα – Τυχαία;

Βρήκε τη λύση ο Μπομπ Τράα – Τυχαία;

-Να πουλήσουμε περιουσιακά στοιχεία αξίας 5 δισ. ευρώ για την… ελάφρυνση του χρέους!
-Ποιου το θέλημα κάνει;

Θα τον θυμάστε ασφαλώς τον… παλιό μας φίλο, τον Μπομπ Τράα. Ήταν ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην «τρόικα», που έκανε όλη τη… βρώμικη δουλειά, δένοντας χειροπόδαρα τη χώρα μας με τα Μνημόνια. Έχει αφήσει εποχή. Ήταν από τους σκληρούς «τροϊκανούς» και το αποτέλεσμα το βιώνουμε δέκα χρόνια τώρα.

Κατά διαστήματα δίνει το στίγμα του με άρθρα του στην «Καθημερινή», υπογράφοντας ως «ανεξάρτητος οικονομολόγος». Το τελευταίο είχε σχέση με τα έργα του ως «τροϊκανού». «Ελάφρυνση χρέους υπό όρους» ο τίτλος, που φέρνει δουλειές. Ελάφρυνση από την οποία κερδισμένοι θα είναι πρωτίστως οι πιστωτές, από τη στιγμή που η Ελλάδα θα δώσει κάποια δισεκατομμύρια ευρώ έναντι. Ρίχνει τα δίχτυα…

«Αναζητείται μια μορφή ελάφρυνσης χρέους που θα είναι ‘‘υπό όρους’’ και η οποία θα είναι ‘‘συμβατή με κίνητρα’’. Τόσο ο οφειλέτης (η Ελλάδα) όσο και ο πιστωτής (οι χώρες-εταίροι) θα πρέπει να αποκομίσουν κάποιο όφελος από την ελάφρυνση χρέους, ώστε να είναι αποδεκτή αυτή η διαδικασία και από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές».

Μπαίνει και στο… ψητό ο κ. Τράα: «Για (…) παράδειγμα, ας υποθέσουμε πως η Ελλάδα συγκεντρώνει 5 δισ. ευρώ από την πώληση περιουσιακών στοιχείων. Θα μπορούσαν τότε οι πιστώτριες χώρες να διαγράψουν, ή να επιδοτήσουν, οποιαδήποτε είναι η ορολογία που δεν έρχεται σε σύγκρουση με τις ευρωπαϊκές συμφωνίες και τη νομοθεσία για τέτοια ζητήματα, ένα ίσο ποσό από το ελληνικό χρέος. Αυτό σημαίνει πως η Ελλάδα θα λάβει ένα μπόνους ίσο με το 100% της τιμής στην οποία πούλησε ένα περιουσιακό στοιχείο».

Και προχωρεί και παραπέρα ο ανεξάρτητος οικονομολόγος, πρώην «τροϊκανός» κ. Μπομπ Τράα, υποδεικνύοντας τα επόμενα βήματα: «Είναι δυνατό να υπάρξει συμφωνία στο πλαίσιο της οποίας η Ελλάδα θα εξακολουθήσει να εφαρμόζει ή ακόμη και θα ενισχύσει το πρόγραμμα πώλησης περιουσιακών στοιχείων και στη συνέχεια για κάθε 5 δισ. ευρώ που συγκεντρώνει από αυτό, οι χώρες της Ευρωζώνης να μειώνουν το χρέος που δόθηκε μέσω διμερών συμφωνιών κατά 5 δισ. ευρώ».

Πούλα πούλα, στο τέλος δεν θα μείνει τίποτα ελληνικό, κύριε Τράα. Και αυτό προφανέστατα είναι ο στόχος πίσω από τις… αθώες συμβουλές σας, αφού ξαφνικά μας αγαπήσατε…

Φωτό: newsbomb.gr


Σχολιάστε εδώ