Πέτσας για Λέρο: Φαίνεται ότι η απώλεια στρατιωτικού υλικού δεν έγινε μία φορά

Πέτσας για Λέρο: Φαίνεται ότι η απώλεια στρατιωτικού υλικού δεν έγινε μία φορά

Η απώλεια στρατιωτικού υλικού στην Υπηρεσία Ναυτικών Τεχνικών Εγκαταστάσεων Λέρου πραγματοποιήθηκε στο διάστημα από τον Ιανουάριο του 2019 μέχρι το καλοκαίρι είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, φωτογραφίζοντας ευθύνες ΣΥΡΙΖΑ. Άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα και αυτό της τρομοκρατίας.

Συγκεκριμένα σε ερωτήσεις που δέχθηκε ο κ. Πέτσας για το συγκεκριμένο Θέμα έδωσε τις παρακάτω απαντήσεις:

♦Αφενός οι πολίτες νιώθουν το αίσθημα της ασφάλειας να μεγαλώνει, από την εικόνα που αντιλαμβάνονται και βλέπουν καθημερινά στις πόλεις και τα χωριά μας. Όσον αφορά το πραγματικά σοβαρό περιστατικό, το οποίο αναδείξατε με την ερώτησή σας, έχουν υπόψη ποιος το ανέδειξε. Και το ανέδειξε αυτή η Κυβέρνηση, κάνοντας στην παράδοση-παραλαβή τη σχετική απογραφή, ώστε να διαπιστωθεί ότι έλειπε υλικό. Εφόσον οι πρώτες ενέργειες έχουν οδηγήσει σε βάσιμες ενδείξεις ότι δεν πρόκειται για ένα λογιστικό λάθος στην καταγραφή, αλλά μια απώλεια που προέρχεται από αφαίρεση, κατά πάσα πιθανότητα κλοπή, προχωρούμε στη διαλεύκανση της υπόθεσης με χρήση και στρατιωτικού Εισαγγελέα, ο οποίος διεξάγει προανάκριση, όπως ενημερωθήκατε χθες. Σας παραπέμπω και στην επίσημη ανακοίνωση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, του κ. Παναγιωτόπουλου. 

♦Σημασία, λοιπόν, για τον πολίτη και για το αίσθημα ασφάλειας, είναι να ξέρει ότι έχει μια Κυβέρνηση που κάνει ό,τι μπορεί για να τον προστατεύσει. Και όταν υπάρχουν προβλήματα να κάνει ό,τι μπορεί για να τα αντιμετωπίσει γρήγορα.

♦Επίσης, για όσους αναφέρονται στο θέμα, με μια διάθεση πολιτικής σπέκουλας, θέλω να πω ότι όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι η απώλεια αυτού του υλικού έγινε σε χρόνο αρκετά προγενέστερο. Μένει να δούμε τα αποτελέσματα της προανάκρισης.

♦Το βασικό που ξέρουμε είναι ότι έγινε τώρα, αρχές Σεπτέμβρη, η παράδοση-παραλαβή και ελέγχθηκε το υλικό,  οπότε βρέθηκε ότι υπάρχει απώλεια. Η προηγούμενη πλήρης καταγραφή -από όσο είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε- είχε γίνει το προηγούμενο έτος. Άρα, σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα, από τον Ιανουάριο του 2019 και μέχρι το καλοκαίρι του 2019, φαίνεται ότι είναι οι πιο πολλές ενδείξεις ότι μπορεί να έχει υπάρξει αυτή η απώλεια του υλικού. Και μάλιστα, μάλλον δεν θα είναι μόνο μια φορά. Αλλά αυτές είναι οι πρώτες εκτιμήσεις και επιφυλάσσομαι για το αποτέλεσμα της προανάκρισης.

♦Θέλω να πω ότι η συγκεκριμένη απώλεια φαίνεται ότι δεν έγινε μια φορά, αλλά μπορεί να ήταν και περισσότερες φορές, να ήταν σταδιακή αφαίρεση. Το λέω, λόγω των ευρημάτων. 

Αυτές είναι οι ενδείξεις. Περιμένουμε την προανάκριση.

♦Υπάρχουν πάρα πολλές εξηγήσεις που θα μπορούσε να δώσει κανείς. Δεν θα ήθελα να προτρέχω, αυτή τη στιγμή. Μπορεί να είναι πάρα πολλές οι εκδοχές. Θα τις δούμε όταν καταλήξει η προανάκριση. Είναι θέματα σοβαρά και δεν θα ήθελα να κάνουμε οποιαδήποτε σπέκουλα πάνω σε αυτό το ζήτημα. 


Σχολιάστε εδώ