Κέντρο καινοτομίας ανοίγει η Pfizer στη Θεσσαλονίκη – Κέντρο καινοτομίας και από τη Cisco

Κέντρο καινοτομίας ανοίγει η Pfizer στη Θεσσαλονίκη – Κέντρο καινοτομίας και από τη Cisco

Στη Θεσσαλονίκη θα δημιουργήσει ο φαρμακευτικός κολοσσός Pfizer το πρώτο από τα έξι διεθνή κέντρα ψηφιακής τεχνολογίας, τεχνητής νοημοσύνης και ανάλυσης μεγάλων δεδομένων, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της 84ης ΔΕΘ.

«Πρόκειται για μια σαφέστατη ψήφο εμπιστοσύνης στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, στις δυνατότητες της Βόρειας Ελλάδας, αλλά και στην αξιοπιστία αυτής της κυβέρνησης», ανέφερε ο πρωθυπουργός και εξήγησε ότι 200 νέες καλές θέσεις εργασίας για ηλεκτρολόγους μηχανικούς και μηχανικούς ηλεκτρονικών υπολογιστών θα δημιουργηθούν σύντομα. «Με προοπτική, μάλιστα, να γίνουν πολύ περισσότερες», πρόσθεσε.

Μάλιστα, όπως αποκάλυψε με δηλώσεις του κατά τη διάρκεια της ΔΕΘ ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους θα ιδρυθεί η εταιρεία, ενώ οι προσλήψεις των πρώτων 200 υψηλά εξειδικευμένων μηχανικών θα γίνουν τον Ιανουάριο του 2020. Το μήνυμα που εκπέμπεται διεθνώς είναι ότι η Ελλάδα μπορεί να ανταγωνιστεί τις καλύτερες χώρες και να τις ξεπεράσει, ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης.

Κέντρο και από Cisco
Κέντρο Καινοτομίας, ύψους επένδυσης τουλάχιστον 10 εκατ. ευρώ, σχεδιάζει να ιδρύσει στη Θεσσαλονίκη και η εταιρεία υψηλής τεχνολογίας Cisco, όπως αποκάλυψε σε εκδήλωση του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου στην 84η ΔΕΘ ο γενικός διευθυντής του ομίλου για τις αγορές της Ελλάδας, της Κύπρου, της Πορτογαλίας και της Μάλτας, Αντώνης Τσιμπούκης.

Όπως ανέφερε, η εταιρεία ζητεί από την κυβέρνηση να της εξασφαλίσει τις εγκαταστάσεις, ένα κτήριο περίπου 1.000 τ.μ., στο οποίο θα αναπτύσσει τεχνολογίες για τις έξυπνες πόλεις, για το Internet of Things, καθώς και ειδικές εφαρμογές για τον αγροδιατροφικό τομέα.

Πηγή: naftemporiki.gr


Σχολιάστε εδώ