Αλ. Χαρίτσης: Οι εξαγγελίες Τσίπρα στη ΔΕΘ του 2018 υλοποιήθηκαν μέχρι κεραίας – Αναμένουμε να δούμε τί θα κάνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη (ηχητικό)

Αλ. Χαρίτσης: Οι εξαγγελίες Τσίπρα στη ΔΕΘ του 2018 υλοποιήθηκαν μέχρι κεραίας – Αναμένουμε να δούμε τί θα κάνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη (ηχητικό)

“Οι περσινές εξαγγελίες Τσίπρα για μέτρα ελάφρυνσης υλοποιήθηκαν μέχρι κεραίας. Αναμένουμε να δούμε ποιες θα είναι οι εξαγγελίες του Κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ και κατά πόσο θα υλοποιηθούν”, δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας στο Πρακτορείο FM 104,9 και στους δημοσιογράφους Κ. Παπαδάκη και Σ. Παπαδοπούλου, θυμίζοντας ότι στη ΔΕΘ το 2018 “ο Αλέξης Τσίπρας, ως πρωθυπουργός τότε, είχε ανακοινώσει μια ολοκληρωμένη λίστα μέτρων ελάφρυνσης μετά την έξοδο από το μνημόνιο, τα οποία όλα έγιναν πράξη και νομοθετήθηκαν τους επόμενους μήνες”.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο Αλ. Χαρίτσης συμπλήρωσε πως “πολύ σημαντική θα είναι και η κατάθεση του προϋπολογισμού για το 2020, που θα κρίνει πώς θα καταφέρει ο κ. Μητσοτάκης να ικανοποιήσει τις προεκλογικές του δεσμεύσεις”, Εξάλλου, όπως είπε, “στο κομβικό ζήτημα των πρωτογενών πλεονασμάτων, η κυβέρνηση της ΝΔ έσπευσε να κάνει πίσω από την πρώτη στιγμή, χωρίς να αξιοποιήσει τον μηχανισμό που δημιούργησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ (καταπιστευτικός λογαριασμός) για μείωση των πλεονασμάτων ήδη από το 2020″.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση Μητσοτάκη πως “επιχειρεί να φάει από τα έτοιμα, από τα έτοιμα που βρήκε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ”, που “έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια, ξεκίνησε να παίρνει μέτρα ελάφρυνσης των ασθενέστερων στρωμάτων αλλά και της μεσαίας τάξης, δημιούργησε έναν καθαρό διάδρομο για την ελληνική οικονομία με τη ρύθμιση για το χρέος και βεβαίως με το μαξιλάρι ασφαλείας των 37 δισ. Ευρώ”. Για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ υπενθύμισε πως και αυτή ήταν εξίσου “μέτρο το οποίο είχε ήδη ψηφίσει από τον Δεκέμβρη του 2018 η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ”.


Σχολιάστε εδώ