Να κάνουμε τον Πειραιά την πόλη που ονειρευόμαστε

Να κάνουμε τον Πειραιά την πόλη που ονειρευόμαστε

Όρκος ελπίδας για ένα καλύτερο αύριο

Με κάθε επισημότητα, αισιοδοξία αλλά και θέληση για επιτυχία, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης η ορκωμοσία του δημάρχου Γιάννη Μώραλη και νέου Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά. Τους νέους συμβούλους, δημοτικούς και κοινοτικούς, όρκισε ο Μητροπολίτης Πειραιά Σεραφείμ.

Παρέστησαν ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, ο νέος περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, οι βουλευτές της Α’ Πειραιά όλων των κομμάτων, οι νεοεκλεγέντες περιφερειακοί σύμβουλοι Πειραιά από όλους τους συνδυασμούς, ο δήμαρχος Νίκαιας – Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης και πάνω από 550 άτομα, που έδειχναν με κάθε τρόπο τον ενθουσιασμό τους για τη σύνθεση του νέου Δημοτικού Συμβουλίου.

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος τόνισε ότι ο Γιάννης Μώραλης έχει όραμα για την πόλη και η κυβέρνηση θα συνεργασθεί στενά μαζί του προκειμένου να το υλοποιήσει. Παράλληλα υπογράμμισε την ανάγκη της συνεργασίας και της αλληλοσυμπλήρωσης για να μπορεί να διοικηθεί ο δήμος και να μην υπάρχουν κενά για κανέναν λόγο. «Είμαστε τόσο λίγοι», κατέληξε ο κ. Θεοδωρικάκος, «που δεν έχουμε την… πολυτέλεια να είμαστε διχασμένοι».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης τόνισε: «Σήμερα είμαστε όλοι εδώ για να δώσουμε όρκο τιμής και ευθύνης στον κάθε δημότη του Πειραιά ότι θα δουλέψουμε σκληρά, έντιμα και καθαρά για να κάνουμε τον Πειραιά την πόλη που όλοι θέλουμε και ονειρευόμαστε. Και για να το πετύχουμε αυτό θα προβούμε στις απαραίτητες συγκλίσεις και συνεργασίες, όχι επειδή μας το επιβάλλει ο νόμος, αλλά επειδή πιστεύουμε κάτι τέτοιο».

«Ξεκινάμε», κατέληξε ο κ. Μώραλης, «με μοναδικό μας αντίπαλο τα προβλήματα της πόλης και τον κακό εαυτό μας. Έχουμε όμως αποδείξει πως, όταν πραγματικά θέλουμε, μπορούμε να τ’ αφήσουμε όλα πίσω».
Να σημειώσουμε ότι όλοι οι δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι ορκίστηκαν στο Ευαγγέλιο, εκτός από εκείνους που ανήκουν στους συνδυασμούς του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, οι οποίοι ορκίστηκαν στην τιμή και την υπόληψή τους.

Καταχειροκροτήθηκε όταν υπέγραψε το πρωτόκολλο της ορκωμοσίας του ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος εισέπραξε θερμά συγχαρητήρια από όλους όσους συναντούσε, λόγω των επιτυχιών του Ολυμπιακού στην Ευρώπη.

Παρών στην εκδήλωση και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά Νίκος Πλατανησιώτης. Πώς θα μπορούσε να κάνει διαφορετικά άλλωστε, με τόσους γιατρούς που διαθέτει πλέον το Δημοτικό Συμβούλιο του Πειραιά;

Φωτό: in.gr


Σχολιάστε εδώ