Μπαράζ συναντήσεων Μώραλη με υπουργούς

Μπαράζ συναντήσεων Μώραλη με υπουργούς

Ο Αύγουστος συνήθως είναι ο μήνας της ραστώνης και των διακοπών, αλλά για την ΤΑ οι εκλογές του Ιουνίου ανέτρεψαν τα δεδομένα και μετέτρεψαν τον Αύγουστο σε μήνα επαφών, διαβουλεύσεων και προετοιμασιών, αφού την 1η Σεπτεμβρίου αρχίζει η θητεία των νέων διοικήσεων σε δήμους και περιφέρειες.

Φυσικά, στην… εργώδη αυτή μορφή του φετινού Αυγούστου συνέτεινε και το γεγονός της κυβερνητικής αλλαγής τον Ιούλιο, αφού πολλοί δήμαρχοι επιδίωξαν συναντήσεις με τους νέους υπουργούς για να τους εκθέσουν τα προβλήματά τους και για να διερευνήσουν τις διαθέσεις τους.

Από τους πρώτους που ξεκίνησε αυτό το… μπαράζ επαφών ήταν ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, ο οποίος συναντήθηκε την περασμένη Δευτέρα και την Τρίτη με τους υπουργούς Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνη Γεωργιάδη, Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκη, Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη και Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη.

Στις συναντήσεις αυτές ο δήμαρχος έθεσε επί τάπητος τα πέντε βασικά θέματα που απασχολούν την πόλη, δηλαδή, την υπογειοποίηση των γραμμών του ΗΣΑΠ από το Φάληρο μέχρι το λιμάνι, τη συμμετοχή του δήμου στα τεκταινόμενα στο ΣΕΦ, την αξιοποίηση των οικοπέδων της ΧΡΩΠΕΙ, το Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά και τη διευθέτηση των εκτάσεων του δήμου στο λιμάνι.

Μιλώντας στο Κανάλι 1 – 90,4 για τις εντυπώσεις που αποκόμισε από τις συναντήσεις αυτές, ο κ. Μώραλης τόνισε: «Αυτό που διαπίστωσα ήταν πως οι νέοι υπουργοί φάνηκαν προετοιμασμένοι πριν αναλάβουν τα καθήκοντά τους και ότι έδειξαν πως δουλεύουν σε υψηλούς ρυθμούς. Το στοίχημα βέβαια είναι αν θα μπορέσουν να τους διατηρήσουν. Άλλωστε οι παθογένειες του ελληνικού κράτους, με τη γραφειοκρατία, τις καθυστερήσεις, τη δυσλειτουργία της δημόσιας διοίκησης κ.λπ., είναι γνωστές και σίγουρα η κυβέρνηση που θα τις αντιμετωπίσει θα μείνει στην Ιστορία.

Αυτό που θέλουμε εμείς είναι να προωθήσουμε τα θέματα που απασχολούν την πόλη μας, καθώς με την ανάλογη κυβερνητική στήριξη μπορούν να επιλυθούν. Πάντως, οι υπουργοί έδειξαν ότι θέλουν να βοηθήσουν και σε κάθε περίπτωση να συνδράμουν είτε προσωπικά είτε διασυνδέοντάς μας με άλλους συναρμόδιους υπουργούς και φορείς για να υλοποιηθούν τα αιτήματά μας».

Να σημειώσουμε ότι ειδικά για τη συνάντησή του με τον υπουργό Ναυτιλίας ο κ. Μώραλης είπε ότι πήρε τη διαβεβαίωση ότι δεν θα επιμείνει η Cosco στη δημιουργία mall στον χώρο του λιμανιού, ευθυγραμμιζόμενη με την επιθυμία της Δημοτικής Αρχής αλλά και των φορέων της πόλης.

Φωτό: reportaznet.gr


Σχολιάστε εδώ