Ποιοι «κλήρωσαν» για Άρειο Πάγο και Συμβούλιο της Επικρατείας

Ποιοι «κλήρωσαν» για Άρειο Πάγο και Συμβούλιο της Επικρατείας

Τις επόμενες ημέρες, το πιθανότερο μέχρι το τέλος της εβδομάδας, θα συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο προκειμένου να ορίσει τη νέα ηγεσία της Δικαιοσύνης. Η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, ύστερα από διαδοχικές συνεδριάσεις, κατέληξε στα πρόσωπα που πρότεινε για τη θέση του προέδρου και του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Για τη θέση του προέδρου προτείνονται οι Ι. Ταλαγανίδης, Π. Ζωντανού και Αγγ. Αλειφεροπούλου, ενώ για τη θέση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου προτείνονται οι Β. Πλιώτας, Χ. Βουρλιώτης και Δ. Δασούλας. Η επιλογή και στις δύο περιπτώσεις έγινε με βάση τους έξι αρχαιότερους δικαστές.

Να σημειωθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για προσπάθεια πολιτικοποίησης της διαδικασίας εκλογής της ηγεσίας της Δικαιοσύνης εκ μέρους της κυβέρνησης. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος ανέφερε ότι ψήφισαν λευκό προκειμένου να αναδείξουν «από τη μια πλευρά τις αντιφάσεις της Νέας Δημοκρατίας, ως προς τις διακηρύξεις ότι θα σεβαστεί τους δημοκρατικούς θεσμούς, και από την άλλη τις αντιθεσμικές πρακτικές της».

Από την πλευρά του, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας Στ. Καλαφάτης σημείωσε ότι «προχωρήσαμε και υλοποιήσαμε με άρτιο τρόπο τη σχετική διαδικασία, σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους νόμους».


Σχολιάστε εδώ