Μείωση των εισφορών στόχος του Βρούτση

Μείωση των εισφορών στόχος του Βρούτση

Στον… τραχανά που έχει απλώσει ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, μετά τα μεγάλα αγκάθια που κατάφερε να ξεπεράσει, τις «χρυσές συντάξεις» των 24.000 ευρώ και πάνω -«έργο Κατρούγκαλου»- ορίζοντας ανώτερο πλαφόν σύνταξης τα 4.600 ευρώ και την κατάργηση του «βάσιμου λόγου» για να απολύσει μια επιχείρηση έναν εργαζόμενό της, που ήταν η τελευταία… παραγωγή της κυβέρνησης Τσίπρα, και κάθε άλλο παρά υπέρ του εργαζομένου ήταν, επόμενος στόχος είναι η μείωση των εισφορών (που έχουν καταντήσει ληστρικές) και πέντε μονάδες μέχρι το 2024, ζωή να ‘χουμε ως τότε…

Το κόστος αυτής της μείωσης ανέρχεται σε 2,6 δισ. ευρώ, που είναι μεν απώλεια για τον δημόσιο κορβανά, όμως θα φέρει έσοδα, από τη στιγμή που θα μειωθούν οι εισφορές, καθώς το πόσο αυτό θα κατευθυνθεί σε επενδύσεις και θα αυξήσει την αγοραστική δυνατότητα του καταναλωτή, που σημαίνει αύξηση του τζίρου στην Αγορά.

Μια μικρή γεύση του εργατικού κόστους είναι η εξής: για εργαζόμενο που αμείβεται με τα κατώτατα όρια, ήτοι 650 ευρώ μεικτά (547,63 ευρώ καθαρά), το συνολικό κόστος για τον εργοδότη, σε ετήσια βάση, είναι 946,48 ευρώ. Με τη μείωση των εισφορών υπέρ τρίτων θα αυξηθούν από τη μια οι καθαρές αποδοχές του εργαζομένου και από την άλλη θα μειωθεί το συνολικό εργοδοτικό κόστος. Οι εισφορές αυτές για τον εργαζόμενο είναι 21,32 ευρώ τον μήνα και 28 ευρώ μεικτά για τον εργοδότη.


Σχολιάστε εδώ