20 «κοράκια» έτοιμα να πέσουν πάνω στα «κόκκινα» δάνεια!

20 «κοράκια» έτοιμα να πέσουν πάνω στα «κόκκινα» δάνεια!

– Είναι πολλά τα λεφτά…

Τα «κόκκινα» δάνεια δεν είναι τίποτα πενταροδεκάρες, να αρπάξουμε κανένα χιλιάρικο, να βγάλουμε τη μέρα… Και μόνο το γεγονός ότι το συνολικό ύψος των «κόκκινων» δανείων είναι κοντά στα 90 δισ. ευρώ εξηγεί γιατί έχει καταφθάσει σμήνος από γύπες, κοράκια, όπως θέλει ο καθένας να τα αποκαλέσει.

Πίσω από τα περισσότερα «κόκκινα» δάνεια βρίσκονται μεγάλης αξίας ακίνητα, ανά την Ελλάδα, σε ειδυλλιακούς τόπους, π.χ. Μύκονο, Κρήτη, Κέρκυρα, και τα κέρδη των funds είναι πολλά. Απόδειξη ότι μέχρι στιγμής έχουν ήδη αδειοδοτηθεί στην Ελλάδα 20 εταιρείες διαχείρισης «κόκκινων» δανείων.

Ήδη ο Ούγκο Βέλεζ, γενικός διευθυντής του ομίλου διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων HipoGes Iberia, δηλώνει παρών! Επισημαίνει ότι είναι πολλοί οι 20 διεκδικητές (servicers τούς αποκαλεί), υπερβαίνουν τον αριθμό της Ισπανίας που είναι μόνο 15, στη δε Πορτογαλία είναι μόνο 6, και εκτιμά ότι «στην Ελλάδα η διαχείριση επικεντρώνεται στους λίγους mega-servicers που προέκυψαν ή ελέγχονται από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες», αφήνοντας αιχμές, που ο καθένας καταλαβαίνει.

Και καταλήγει ο κ. Ούγκο Βέλεζ υποστηρίζοντας ότι «το σημερινό απόθεμα NPLs θα πρέπει είτε να τιτλοποιηθεί είτε να πωληθεί, ώστε η ελληνική οικονομία να μπορέσει πραγματικά να γυρίσει σελίδα».

 

 


Σχολιάστε εδώ