Πού θα χτυπήσει ο Τσίπρας

Πού θα χτυπήσει ο Τσίπρας

Το πολιτικό φθινόπωρο του ΣΥΡΙΖΑ

-Πρώτος στόχος το ΚΙΝΑΛ

Αστραπιαίο πόλεμο, μια τακτική που έμεινε στην Ιστορία από τον Β΄ Πα­γκόσμιο Πόλεμο, ετοιμάζει ο Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να ανακόψει τη φόρα που έχει πάρει η ΝΔ και να κόψει τον βήχα στο εσωτερικό της Κουμουνδούρου σε όσους θέλουν να την κρατήσουν κλειστή και μικρή.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζει καλά ότι τα ευχάριστα για την κυβέρνηση έχουν τελειώσει. Ό,τι έδωσε το καλοκαίρι το έδωσε. Τον Σεπτέμβριο είναι η ώρα του λογαριασμού. Η εμπειρία του στην καρέκλα του πρωθυπουργού τού έχει διδάξει πως με την έναρξη κάθε ακαδημαϊκού έτους αρχίζει η πολιτική σεζόν και οι ένοικοι του Μεγάρου Μαξίμου έρχονται αντιμέτωποι με την καθημερινότητα και το ολισθηρό πεδίο της οικονομίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πρέπει όχι μόνο να πείσει τους εταίρους για τα πλεονάσματα αλλά και να τα πετύχει. Θα πρέπει να απολογηθεί για τα κενά στα σχολεία, να χειριστεί αστοχίες του συστήματος υγείας, συν τα καιρικά φαινόμενα, καθώς οι προκλήσεις της πολιτικής προστασίας και των έκτακτων κρίσεων απλώς αλλάζουν με τις εποχές.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Αλέξης Τσίπρας ετοιμάζεται να παρουσιάσει το νέο πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή και την κοινωνία. Έχει αποφασίσει ότι θα ακολουθήσει σκληρή γραμμή στην αντιπολίτευση και θα φροντίσει οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ να είναι παρούσες και στις αντιδράσεις των εργαζομένων και των τοπικών κοινωνιών. Γι’ αυτό θα επιχειρήσει να διεμβολίσει το Κίνημα Αλλαγής σε δύο κρίσιμους χώρους: Τα συνδικάτα και την τοπική αυτοδιοίκηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχει στη διάθεσή του το «ΠΑΡΟΝ», ο πρώην πρωθυπουργός θα καλέσει σε μία μεγάλη συνάντηση τους εκπροσώπους των δημοτικών και περιφερειακών παρατάξεων του ΣΥΡΙΖΑ, που είναι μειοψηφία στα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια. Θα τους δώσει σαφείς οδηγίες να επιχειρήσουν συνεργασία και συναίνεση με τις δυνάμεις του Κινήματος Αλλαγής. Στόχος είναι τα στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη να νιώσουν οικεία με τους νέους τους συντρόφους!

«Αν κερδίσουμε αυτήν την ώσμωση από την απλή αναλογική, τότε άξιζε ο κόπος», επισημαίνει στο «Π» στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα. «Τοπική αυτοδιοίκηση και συνδικάτα είναι οι δύο πυλώνες που κράτησαν το Κίνημα Αλλαγής ζωντανό», μας εξηγεί. «Κινήσεις φιλίας θα κάνουμε ακόμη στα συνδικάτα, τις ομοσπονδίες, τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ», προσθέτει, αποκαλύπτοντας τους βασικούς άξονες της νέας πολιτικής.

Βέβαια ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα αποφύγει τις πρωτοβουλίες και στην κεντρική πολιτική σκηνή. Από τις πρώτες ημέρες της νέας σεζόν θα καλέσει το Κίνημα Αλλαγής σε κοινοβουλευτική συνεργασία απέναντι στη ΝΔ για το θέμα του εκλογικού νόμου και την αναθεώρηση του Συντάγματος. Θα ανοίξει διάλογο χωρίς προϋποθέσεις και με ανοιχτή κατάληξη. Αν το αίτημα στο τέλος θα είναι η εκλογή του νέου ηγέτη από τη βάση, θα το δεχθεί. Και ας συμμετάσχει όποιος το επιθυμεί. Από τον ΣΥΡΙΖΑ, το Κίνημα Αλλαγής ή από άλλη κίνηση, πρωτοβουλία ή κόμμα του προοδευτικού χώρου.

Η αντιπολιτευτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ αποκαλύπτεται σε πρόσφατο άρθρο του Κώστα Ζαχαριάδη, όπου ο βουλευτής του Βορείου Τομέα μιλά για «προχειρότητα, κομματικοποίηση, έλλειψη οράματος». «Μόλις έναν μήνα στη διακυβέρνηση της χώρας και η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει εστιάσει σε μια πολιτική ελέγχου του κράτους, υποβάθμισης των θεσμών και προώθησης πολιτικών που προσβάλλουν τα εργασιακά δικαιώματα», αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Από άποψη διαδικασίας τσαλαπάτησαν τα πάντα πριν καν κλείσουν μήνα, αποχώρησαν διαμαρτυρόμενοι από τη συνεδρίαση ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΜέΡΑ 25, ΚΙΝΑΛ, Ελληνική Λύση για τη διαδικασία και το περιεχόμενο των άθλιων τροπολογιών Βρούτση. Έμειναν μόνοι τους και ψήφισαν αυτά που τους παρήγγειλε ο ΣΕΒ», επισημαίνει ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Φωτό: naftemporiki.gr


Σχολιάστε εδώ