Άρχισαν οι γκρίνιες στη ΝΔ

Άρχισαν οι γκρίνιες στη ΝΔ

-Κάνουμε τα λάθη του ΣΥΡΙΖΑ
-Έτσι θα είναι πολυφωνική η ΕΡΤ;

«Αντιγράφουμε τα λάθη του ΣΥΡΙΖΑ». Οι φράσεις αυτές ακούγονται όλο και πιο συχνά τελευταία στα ενδότερα της Νέας Δημοκρατίας, καθώς ορισμένες επιλογές του πρωθυπουργού ή μεμονωμένων υπουργών προκαλούν το λιγότερο έκπληξη και απορίες, το περισσότερο γκρίνιες και απογοήτευση.

Ως αξιωματική αντιπολίτευση η Νέα Δημοκρατία είχε μόνιμα στο στόχαστρό της –όχι και τόσο άδικα– την ΕΡΤ, κατηγορώντας την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ότι την έχει μετατρέψει σε κομματικό φέουδο και όργανο προπαγάνδας της κυβέρνησης. Παράλληλα είχε δεσμευτεί να μετατρέψει την ΕΡΤ σε μια πολυφωνική δημόσια τηλεόραση, που θα ενημερώνει ελεύθερα, χωρίς κομματικές παρωπίδες.

Η επιλογή του κ. Μητσοτάκη να τοποθετήσει πρόεδρο του ΔΣ τον μέχρι πρότινος διευθυντή του γραφείου Τύπου του, δημοσιογράφο Κ. Ζούλα είναι σε απόλυτη αντίθεση με τις προεκλογικές δεσμεύσεις του περί ακομμάτιστης ΕΡΤ.

Στ’ αχνάρια του… ΣΥΡΙΖΑ κινούνται ορισμένοι υπουργοί (π.χ. Άδ. Γεωργιάδης) στο ζήτημα των μετακλητών υπαλλήλων. Μπορεί να μειώθηκε ο αριθμός, αλλά… καταργήθηκαν τα κριτήρια, οπότε κάθε μέλος του Υπουργικού Συμβουλίου μπορεί να προσλαμβάνει όποιον επιθυμεί, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
Έτσι έδωσαν την ευκαιρία στους επικριτές της κυβέρνησης να κάνουν παραλληλισμούς με την περίπτωση του Ν. Καρανίκα επί ημερών Αλ. Τσίπρα.

Είχε προηγηθεί η απόφαση του κ. Μητσοτάκη να διατηρήσει και να αναβαθμίσει το γραφείο πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, που είχε συστήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και είχε καταγγείλει ως α­ντιπολίτευση η Νέα Δημοκρατία. Καθώς επίσης και οι νυχτερινές τροπολογίες του υπουργείου Εργασίας… προσφιλής συνήθεια της προηγούμενης κυβέρνησης.


Σχολιάστε εδώ