Συνάντηση δημάρχου Πειραιά Γ. Μώραλη με τον υπουργό Τουρισμού Χ. Θεοχάρη

Συνάντηση δημάρχου Πειραιά Γ. Μώραλη με τον υπουργό Τουρισμού Χ. Θεοχάρη

Συνάντηση με τον Υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη είχε χθες ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης στο Υπουργείο Τουρισμού. Ο κ. Μώραλης ενημέρωσε τον Υπουργό για τις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής τα τελευταία 5 χρόνια, προκειμένου ο Πειραιάς να καταστεί αυτόνομος τουριστικός προορισμός για έλληνες και ξένους επισκέπτες.

Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Πειραιά αναφέρθηκε στην τουριστική καμπάνια Destination Piraeus, η οποία αποτελεί το βασικό εργαλείο προβολής της πόλης του Πειραιά με έντυπους καταλόγους, ιστοσελίδα και διαδραστική εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα, ώστε οι τουρίστες να μπορούν να περιηγηθούν εύκολα στην πόλη και τα αξιοθέατά της. 

Παράλληλα, τον ενημέρωσε για τις χρηματοδοτήσεις που ήδη έχουν εξασφαλιστεί από την Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση και αφορούν στην περαιτέρω προώθηση της πόλης του Πειραιά ως τουριστικού προορισμού και ζήτησε τη συνεργασία όλων για την επίτευξη αυτού του δύσκολου στόχου.

Επιπλέον, ο κ. Μώραλης επισήμανε στον Υπουργό την ανάγκη να υπάρξουν οι υποδομές προκειμένου να υποστηριχθεί ο Πειραιάς ως λιμάνι εκκίνησης κρουαζιέρας, όπως είναι η υπογειοποίηση των γραμμών του ΗΣΑΠ από το Νέο Φάληρο ως το λιμάνι. 

Τέλος, ο κ. Μώραλης παρουσίασε στον Υπουργό το αναπτυξιακό πλάνο του Δήμου Πειραιά, το οποίο περιλαμβάνει μια σειρά δημόσιων επενδύσεων, αλλά και τις ιδιωτικές επενδύσεις που πραγματοποιούνται τα τελευταία χρόνια.


Σχολιάστε εδώ