Προκόπης Παυλόπουλος: Να αναγνωριστεί η Γενοκτονία Ελληνισμού του Πόντου ως στίγμα βαρβαρότητας

Προκόπης Παυλόπουλος: Να αναγνωριστεί η Γενοκτονία Ελληνισμού του Πόντου ως στίγμα βαρβαρότητας

Την απόφαση του ελληνικού λαού να αγωνισθεί προκειμένου να αναγνωρισθεί διεθνώς η Γενοκτονία Ελληνισμού του Πόντου ως στίγμα βαρβαρότητας που θα μείνει χαραγμένο για πάντα στην ανθρώπινη μνήμη υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλος.

Σε δήλωσή του με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Γενοκτονία τόνισε ότι ταυτόχρονα με τη διεθνή αναγνώριση στόχος ακόμη είναι «να αναγκασθούν οι θύτες να εκφράσουν, τουλάχιστον, μιαν ειλικρινή, αναδρομική συγγνώμη, αποκηρύσσοντας έτσι την ως τώρα ανίερη τακτική της αδίστακτης παραχάραξης των –κατά γενική ομολογία– αμάχητων ιστορικών τεκμηρίων». Στέλνοντας με τον τρόπο αυτό σαφές μήνυμα προς την πλευρά της Τουρκίας, που δεν αρνείται μόνο να αναγνωρίσει τη Γενοκτονία, αλλά παραχαράσσει τα γεγονότα της εποχής και την Ιστορία.

«Διαμηνύουμε, εμείς οι Έλληνες, προς κάθε κατεύθυνση», ανέφερε ο κ. Παυλόπουλος, «πως την κατά τ’ ανωτέρω αποστολή μας δικαιολογεί στο ακέραιο το γεγονός ότι μόνον έτσι η Ιερή Μνήμη των τραγικών θυμάτων της Γενοκτονίας μπορεί να διδάσκει, ιδίως μάλιστα υπό τις σημερινές, εξαιρετικά κρίσιμες περιστάσεις, το γιατί οφείλουμε και μπορούμε να αποτρέψουμε, στο διηνεκές, πράξεις αυτής της ωμότητας και βαρβαρότητας, οι οποίες θίγουν τον ίδιο τον πυρήνα της αξίας του Ανθρώπου και υπονομεύουν, ευθέως και απροκαλύπτως, την πορεία της Ανθρωπότητας».


Σχολιάστε εδώ