Μπόνους σε όσους ενταχθούν στις 120 δόσεις για χρέη στα ασφαλιστικά ταμεία

Μπόνους σε όσους ενταχθούν στις 120 δόσεις για χρέη στα ασφαλιστικά ταμεία

-Ήδη έχουν μπει πάνω από 100.000

Και… μπόνους θα έχουν όσοι χρωστάνε στα ασφαλιστικά ταμεία και ενταχθούν στη ρύθμιση των 120 δόσεων μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου (επισημαίνεται από τον ίδιο τον υπουργό ότι δεν πρόκειται να δοθεί καμία παράταση) μετά τη διάταξη του υπουργείου Εργασίας η οποία περιορίζει το επιτόκιο από 5% σε 3%. Μάλιστα, το επιτόκιο 3% θα ισχύει αμέσως για τις νέες αιτήσεις ένταξης στις 120 δόσεις αλλά και στις ήδη υπάρχουσες ρυθμίσεις για όσους οφειλέτες θελήσουν να πληρώσουν μια κι έξω (εφάπαξ) την οφειλή τους.

Η ελάφρυνση από το μειωμένο επιτόκιο μπορεί να φτάσει στα 10 έτη και στις 8 ποσοστιαίες μονάδες. Η ελάχιστη δόση είναι 50 ευρώ τον μήνα για τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους αυτοαπασχολούμενους και τους εργοδότες που έχουν οφειλές στο πρώην ΙΚΑ για τους εργαζομένους τους, για τους δε αγρότες η δόση είναι 30 ευρώ. Οι εργοδότες αν μπουν στη ρύθμιση με έως 120 δόσεις έχουν «κούρεμα» 50%.

Μέχρι τις 13 Αυγούστου είχαν ενταχθεί στη ρύθμιση 94.000 (και ήδη έχουν ξεπεράσει τις 100.000) για ποσά πάνω από 1,49 δισ. ευρώ και ήδη στα ταμεία του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών έχουν μπει 102 εκατ. ευρώ.

Να σημειωθεί ότι οι συνολικές ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία στο τέλος Ιουνίου ήταν 35,1 δισ. ευρώ.


Σχολιάστε εδώ