Βρέθηκε επενδυτής για τον Πύργο

Βρέθηκε επενδυτής για τον Πύργο

Eπιτέλους! Από την πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, που ήταν η τελευταία με τη σημερινή του σύνθεση, βγήκε «λευκός καπνός» για το θέμα της αξιοποίησης του Πύργου, που ταλανίζει εδώ και μισό αιώνα περίπου τον Πειραιά.

Ο δήμαρχος Γιάννης Μώραλης, απαντώντας σε ερώτηση του δημοτικού συμβούλου της μείζονος μειοψηφίας Κυριάκου Μανωλάκου, αποκάλυψε ότι στον τελευταίο δημόσιο διεθνή διαγωνισμό που είχε διενεργήσει ο δήμος πριν από τρεις μήνες υπήρξε ανταπόκριση και ήδη ένα κοινοπρακτικό σχήμα έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον και έχει καταθέσει τον σχετικό πλήρη φάκελο.

Όπως είπε ο κ. Μώραλης και άλλες δύο εταιρείες εκδήλωσαν ενδιαφέρον, αλλά ζήτησαν παράταση στην προθεσμία υποβολής των προσφορών, η οποία δεν δόθηκε, γιατί η κοινοπραξία που είχε καταθέσει φάκελο στις προβλεπόμενες ημερομηνίες θα προσέφευγε στη Δικαιοσύνη και θα έβγαζε τον διαγωνισμό άκυρο. Έτσι θα αξιολογηθεί η μοναδική πρόταση που κατατέθηκε και που όλα δείχνουν ότι είναι σοβαρή και θα δώσει λύση στο πρόβλημα.

Ενστάσεις, δεν υπήρξαν και η προσφορά της ενδιαφερόμενης κοινοπραξίας θα είχε αξιολογηθεί εάν δεν είχαν παραιτηθεί οι δύο διευθυντές του δήμου που είχαν οριστεί ως επιτροπή αξιολόγησης, οι οποίοι όταν ήρθε η ώρα της αξιολόγησης, διαπίστωσαν ότι το αντικείμενο που τους είχε ανατεθεί ήταν έξω από το επίπεδο των γνώσεών τους και φοβούμενοι ότι δεν θα τα καταφέρουν δήλωσαν αδυναμία να συνεχίσουν.

Κατόπιν αυτού θα αναζητηθεί εξειδικευμένο γραφείο αξιολογήσεων.

Εφόσον η πρόταση που υποβλήθηκε καλύπτει τις προδιαγραφές που έχει θέσει ο δήμος, ο διαγωνισμός θα κατακυρωθεί στον μοναδικό ενδιαφερόμενο και θα αρχίσει η διαδικασία της υπογραφής της σύμβασης μεταξύ του Δήμου Πειραιά και της κοινοπραξίας.


Σχολιάστε εδώ