Η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων τίμησε μαθητές που διακρίθηκαν στη Διεθνή Ολυμπιάδα Βιολογίας

Η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων τίμησε μαθητές που διακρίθηκαν στη Διεθνή Ολυμπιάδα Βιολογίας

Η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Νίκη Κεραμέως, υποδέχθηκε την Πέμπτη 1-8-2019, στο Υπουργείο τους μαθητές της Ελληνικής Εθνικής Αποστολής που μετείχαν στην 30η Διεθνή Ολυμπιάδα Βιολογίας, που διεξήχθη από 14 έως 21 Ιουλίου 2019 στο Szeged της Ουγγαρίας.

Η κυρία Κεραμέως συνεχάρη θερμά τους μαθητές, οι οποίοι πέτυχαν σημαντικές διακρίσεις στο διεθνή διαγωνισμό. Πρόκειται για τους:

▪ Γιώργο Χριστοδούλου – Γ’ Λυκείου – 1ο ΓΕΛ Κιάτου – Αργυρό μετάλλιο.
▪ Νεφέλη Κωνσταντινίδου – Β’ Λυκείου – Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη – Χάλκινο μετάλλιο.
▪ Ιωάννη Στούρα – Γ’ Λυκείου – 2ο ΓΕΛ Αλεξανδρούπολης – Χάλκινο μετάλλιο.
▪ Δανάη Θέου – Γ’ Λυκείου – 2ο Πειραματικό ΓΕΛ Αθηνών – Εύφημος μνεία.

Στη συνάντηση παρέστησαν επίσης οι κ.κ. Ελένη Γιαννούτσου, Αρχηγός συνοδός, Μέλος ΕΔΙΠ Τμήματος Βιολογίας ΕΚΠΑ, Λεωνίδας Άνθης, Συνοδός και Μέλος Ο.Ε. Πανελλήνιου Διαγωνισμού Βιολογίας από το 2ο ΓΕΛ Χαλανδρίου, Γεώργιος Κατωπόδης, ΓΓ Πανελλήνιας Ένωσης Βιοεπιστημόνων και Μέλος ΟΕ Π.Δ.Β., Ράλλειο Λύκειο Θηλέων Πειραιά και Ασημάκης Ταλαμάγκας, Εθνικός Συντονιστής της Διεθνούς Ολυμπιάδας Βιολογίας στην Ελλάδα, Ταμίας ΠΕΒ και Μέλος ΟΕ ΠΔΒ από τα Εκπαιδευτήρια Καίσαρη.

Η Υπουργός εξέφρασε ιδιαίτερη χαρά που οι κόποι των παιδιών ανταμείβονται και, κυρίως, που νέοι άνθρωποι αγαπούν την επιστήμη, προσπαθούν και αριστεύουν στο πεδίο ενδιαφέροντός τους.

«Είστε η προσωποποίηση της αριστείας, αυτό που εννοούμε όταν λέμε ότι επιδιώκουμε να γινόμαστε καθημερινά καλύτεροι, να ξεπερνούμε τον εαυτό μας, να βελτιώνουμε τις επιδόσεις μας.» Συνεχάρη, επίσης, και τους αφανείς ήρωες αυτής της επιτυχίας, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς.

Η νέα ηγεσία του Υπουργείου δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην αριστεία αλλά και στην εξωστρέφεια του εκπαιδευτικού μας συστήματος, και σκοπεύει να αναπτύξει έναν συνεχή διάλογο για την αναβάθμιση των σχολείων μας και την στήριξη όλων των μαθητών.

Οι μαθητές εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους από τη συμμετοχή τους στη διεθνή διοργάνωση. Οι συνοδοί ευχαρίστησαν θερμά την Υπουργό, διότι, όπως είπαν, πρώτη φορά ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων τους προσκαλεί και τους τιμά για τις συνεχόμενες διακρίσεις που πετυχαίνουν τα τελευταία χρόνια, παρά τις αντικειμενικές ελλείψεις και δυσκολίες που αντιμετωπίζουν.

Η κ. Κεραμέως απέδωσε τιμητικούς επαίνους και δύο αναμνηστικά βιβλία στον κάθε μαθητή.


Σχολιάστε εδώ