Ναι στις εξαγγελίες Μητσοτάκη για Λιπάσματα και Φυλακές

Ναι στις εξαγγελίες Μητσοτάκη για Λιπάσματα και Φυλακές

-Αρκεί να μην μείνουν στα λόγια

Mε ενθουσιασμό αλλά και επιφυλάξεις υποδέχθηκε ο κόσμος της Β’ Περιφέρειας Πειραιά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για τα Λιπάσματα και την απομάκρυνση των φυλακών Κορυδαλλού. Όλοι έλεγαν πως είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε ως πρώτη προτεραιότητά του τα δύο μεγάλα προβλήματα της περιοχής.

Ο δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος, μιλώντας στην εκπομπή «Λόγος και αντίλογος» του δημοτικού ραδιοφώνου του Πειραιά Κανάλι 1 – 90,4, τόνισε ότι είναι πολύ σημαντική η εξαγγελία του πρωθυπουργού για την αξιοποίηση του χώρου των Λιπασμάτων.

Πρόσθεσε δε ότι «ο Τσίπρας προχώρησε στην παραχώρηση έκτασης 92 στρεμμάτων στον δήμο και ο Μητσοτάκης εξήγγειλε την αξιοποίηση όλης της έκτασης» και αποκάλυψε ότι ο δήμος, με τη συνεργασία της Αντιπεριφέρειας Πειραιά, έχει έτοιμη πρόταση, ενώ έχει διασφαλίσει και τα κονδύλια που απαιτούνται για την απαλλοτρίωση του χώρου των 220 στρεμμάτων που κατέχει η Εθνική Τράπεζα, ενώ τόνισε ότι «δεν μπορούμε να μιλάμε για ανάπτυξη, όσο υπάρχουν στον χώρο ρυπογόνες βιομηχανίες, όπως η OIL ONE και η Lafarge». Από την πλευρά του ο νέος δήμαρχος Κορυδαλλού Νίκος Χουρσαλάς μιλώντας στην ίδια εκπομπή υπογράμμισε ότι «είναι εξαιρετικά θετική εξέλιξη η εξαγγελία της απομάκρυνσης των φυλακών».

Έμπειροι πολιτικοί παράγοντες της Β’ Πειραιά, σχολιάζοντας τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού, ανέφεραν ότι ο Κ. Μητσοτάκης δείχνει ότι έχει βάλει ένα στοίχημα με τον εαυτό του και θα κάνει τα αδύνατα δυνατά για να το κερδίσει. Προεκλογικά είχε δείξει ότι θέλει να «κατακτήσει» το… κάστρο της συγκεκριμένης περιφέρειας, που διαχρονικά αποτελεί προπύργιο της Κεντροαριστεράς και της Αριστεράς. Η ΝΔ εξέλεξε δύο βουλευτές από τους οκτώ, ενώ τα ποσοστά της ήταν αρκετά πίσω από εκείνα του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει αναθέσει προσωπικά στον Τάκη Θεοδωρικάκο να προχωρήσει τις διαδικασίες για να υπάρχει άμεσα αποτέλεσμα. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Τάκης Θεοδωρικάκος ήταν εκείνος που εισηγήθηκε, πολύ καιρό πριν από τις εκλογές, το σχέδιο… άλωσης της Β’ Πειραιά.


Σχολιάστε εδώ