Μετά το σάλο ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου παίρνει αποστάσεις από τις άστοχες αναφορές του Μόρφου

Μετά το σάλο ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου παίρνει αποστάσεις από τις άστοχες αναφορές του Μόρφου

Κύμα αντιδράσεων σε Ελλάδα,Κύπρο και σε πολλές ακόμα χώρες ξεσήκωσαν οι αναφορές του μητροπολίτη Μόρφου κ. Νεόφυτου για όσα υπογράμμισε περί των ομοφυλόφιλων.  Επικαλέστηκε τον Αγιο Πορφύριο στα όσα ανέφερε χωρίς όμως αυτό να  υφίστανται σε κανένα σύγγραμα του Αγίου, σύμφωνα με όσα είπαν στο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣσυγγραφείς της παρακαταθήκης του Αγίου γέροντα Πορφυρίου.

Την αντίθεσή του με τις αναφορές του Μητροπολίτη Μόρφου για τους ομοφυλόφιλους εξέφρασε σε δηλώσεις του στο politis.com.cy o Αρχιεπίσκοπος Κύπρου.

Ο Μακαριότατος ανέφερε ότι οι δηλώσεις Μόρφου «δεν με εκφράζουν. Είναι καθαρά προσωπικές του απόψεις».

Τα βίντεο με την ομιλία του Μητροπολίτη προκάλεσαν ποικίλα σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ έγιναν θέμα σε πολλά ξένα ενημέρωσης.

Μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε στην «αιτία» που προκαλεί την ομοφυλοφιλία, ενώ σημείωσε ότι οι ομοφυλόφιλοι έχουν μια «ξεχωριστή και διακριτική» μυρωδιά.

Σε άλλο απόσμασμα της ομιλίας του, ο Μόρφου αναφέρθηκε στις δολοφονίες τις οποίες διέπραξε ο Νίκος Μεταξάς, λέγοντας ότι «μια χώρα που έχει τόσες εκτρώσεις και δολοφονούμε τα παιδιά μας, είναι δυνατόν να μην γεννήσει ένα τέτοιο δολοφόνο».

Οι απόψεις και οι αναφορές αυτές εκθέτουν την Εκκλησία και δίνουν έναυσμα στους εχθρούς της να επιτίθενται.

Οι μητροπολίτες πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί και να εμπνέουν αγάπη στο Ποίμνιο και όχι να καλλιεργούν διχασμό και φανατισμό! 

ΤΟ ΕΠΙΜΑΧΟ ΒΙΝΤΕΟ

Πηγή: vimaorhodoxias.gr


Σχολιάστε εδώ