Αρχιτέκτονας ετοιμάζει πισίνα στο χείλος του γκρεμού στη Νορβηγία – Στα 600 μέτρα!

Αρχιτέκτονας ετοιμάζει πισίνα στο χείλος του γκρεμού στη Νορβηγία – Στα 600 μέτρα!

Ενα τολμηρό σχέδιο έχει ετοιμάσει Τούρκος αρχιτέκτονας, για ξενοδοχείο στη Νορβηγία, το οποίο βρίσκεται στα 600 περίπου μέτρα, στην άκρη ενός βουνού.

Το σχέδιο αφορά μια πισίνα, η οποία θα κρέμεται κυριολεκτικά από τον γκρεμό και θα είναι μέσα σε έναν γυάλινο θόλο, ώστε να μην την χτυπάει αέρας. Το σχέδιο ετοιμάστηκε από το Στούντιο Χαϊρί Ατάκ και προτάθηκε σε αλυσίδα ξενοδοχείου, που απλά περιμένει να εγκριθεί η άδεια και να ξεκινήσει η κατασκευή του.

Η πισίνα θα χτιστεί στο Πρίκεστολεν, έναν λόφο ιδιαίτερα δημοφιλή στους τουρίστες, λόγω της θέας που παρέχει. Η πισίνα θα είναι σε έναν γυάλινο κλειστό θόλο, πράγμα που σημαίνει πως όποιος… τολμηρός αποφασίσει να κολυμπήσει εκεί, θα βλέπει και την θέα από κάτω του, στον γκρεμό, όπως και φυσικά όλη τη φύση που υπάρχει γύρω του. Μέσα στη θέα συμπεριλαμβάνονται και τα φιόρδ στο Λισεφιόρντεν.

Το ξενοδοχείο θα έχει τρεις ορόφους από δωμάτια, τα οποία επίσης θα έχουν θέα πάνω από τον γκρεμό, αλλά στην πισίνα που θα βρίσκεται από κάτω τους, η εικόνα θα είναι πραγματικά μαγευτική.

Πηγή/φωτο: iefimerida.gr/Daily mail / Hayri Atak


Σχολιάστε εδώ