Γιαννάκης Ομήρου:  Είναι εθνικό όνειδος…

Γιαννάκης Ομήρου: Είναι εθνικό όνειδος…

– Οι ελληνικές κυβερνήσεις δεν παρέπεμψαν σε δίκη τους επίορκους αξιωματικούς που έκαναν το προδοτικό πραξικόπημα

Σαράντα πέντε χρόνια πόνου και μνήμης που δεν ξεχνιούνται, από εκείνη τη μαύρη μέρα, 24 Ιούλη του 1974, που ο «Αττίλας» πάτησε τα άγια χώματα της μαρτυρικής Κύπρου μας. Και παραμένει εκεί.

Με τον θυμό του Γιαννάκη Ομήρου να ξεσπάει κατά των ελληνικών κυβερνήσεων, γιατί δεν παρέπεμψαν σε δίκη τους επίορκους αξιωματικούς που έκαναν το προδοτικό πραξικόπημα. Σε αυτό το απίστευτο γεγονός αναφέρθηκε, στην πρόσφατη ομιλία του στο Σύνταγμα, ο αγωνιστής Γιαννάκης Ομήρου, μιλώντας για εθνικό όνειδος.
Έμεινα ενεός…

«Διαβάζω τα αποδεσμευθέντα πρακτικά της Βουλής των Ελλήνων από τις εργασίες της ‘‘Εξεταστικής των πραγμάτων Επιτροπής’’ και μένω ενεός! Όλος αυτός ο εσμός των επίορκων αξιωματικών που διενήργησαν το πραξικόπημα εναντίον του Προέδρου Μακαρίου σε μια ‘‘συνωμοσία σιωπής’’, αρνήθηκαν τις βαρύτατες ενοχές τους επιλέγοντας να μην απαντούν επί της ουσίας σε καμιά ερώτηση. Ούτε για το προδοτικό πραξικόπημα ούτε για τη μη προβολή αντίστασης στην επακολουθήσασα τουρκική εισβολή.

Με βαθύτατη οδύνη, εγκαλώ τις ελληνικές κυβερνήσεις της Μεταπολίτευσης που παρέλειψαν να τους παραπέμψουν σε δίκη. Πρόκειται για εθνικό όνειδος και μελανό στίγμα στη νεότερη ελληνική Ιστορία. Γιατί δεν πρέπει να ξεχνούμε. Δικάστηκαν και καταδικάστηκαν μόνο για την 21η Απριλίου και για την αιματηρή καταστολή της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Όχι για το πελώριο έγκλημα της εθνικής προδοσίας της Κύπρου».


Σχολιάστε εδώ