Παιδιά του Πειραιά οι πρώτοι στις Πανελλαδικές

Τέσσερα παιδιά από τον Πειραιά που έδωσαν φέτος εξετάσεις για τα ΑΕΙ αρίστευσαν και μάλιστα συγκέντρωσαν τον μεγαλύτερο αριθμό μορίων στην Αττική! Και μάλιστα τα παιδιά αυτά πρώτευσαν στις δυσκολότερες σχολές, δηλαδή στην Ιατρική Αθηνών και στο Πολυτεχνείο! Μάλιστα ο ένας πήρε άριστα στη Χημεία, όπου έγινε το… Βατερλώ των φετινών εξετάσεων, δεδομένου ότι ήταν κατά γενική ομολογία πολύ δύσκολα τα θέματα.

Ο Σταύρος Χαρμάνης, που συγκέντρωσε 19.480 μόρια και μπήκε από τους πρώτους στην Ιατρική Αθηνών, είναι ένας από αυτούς. Πήρε άριστα (100) στη Φυσική, όπως και στη Χημεία και στη Βιολογία.

Σε δηλώσεις του στο «Π» τόνισε ότι από μικρός ήθελε να γίνει γιατρός και από τη Β’ Λυκείου άρχισε να διαβάζει συστηματικά, ενώ πήγε και φροντιστήριο. «Με έσωσε το ότι ήξερα πότε να ζοριστώ και πότε να χαλαρώσω», είπε χαρακτηριστικά. «Είχα επίγνωση μέχρι πού μπορούσα να φθάσω».

Ο δεύτερος είναι ο Γιάννης Πρωτόγερος, που μπήκε στη σχολή Ηλεκτρολόγων – Μηχανολόγων του ΕΜΠ με 19.480 μόρια (100 Μαθηματικά, 100 Φυσική, 90 Έκθεση). Στην ίδια σχολή μπήκαν επίσης η Γεωργιάννα Κόκοτα (με 18.875 μόρια, εκ των οποίων 100 μαθηματικά και 100 Φυσική) και η Χρύσα Πρατικάκη με 18.750 μόρια.

Σύμφωνα με εκπαιδευτικούς της πόλης μας και ιδιοκτήτες φροντιστηρίων, τα περισσότερα από τα παιδιά του Πειραιά που πήραν μέρος φέτος στις εξετάσεις προτίμησαν τις στρατιωτικές σχολές και τις παραγωγικές σχολές των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς είναι εκείνες που διασφαλίζουν στους απόφοιτους άμεση σταδιοδρομία.

Οι τέσσερις μαθητές που αρίστευσαν στις εξετάσεις για την Ιατρική και το ΕΜΠ είναι απόφοιτοι της Ιωαννιδείου, το 90% των αποφοίτων της οποίας μπήκε στα ΑΕΙ! Αυτό σημαίνει ότι ο θεσμός των πρότυπων σχολείων ήταν απόλυτα επιτυχημένος και θα πρέπει να διατηρηθεί με κάθε θυσία.

Φωτό: thepressroom.gr


Σχολιάστε εδώ