Το στοίχημα του Κ. Αλεξανδρή

Το στοίχημα του Κ. Αλεξανδρή

Αλλαγές στη Βασιλίσσης Σοφίας, καθώς δημοσιεύθηκε η απόφαση για τη συγκρότηση Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Διπλωματίας, Θρησκευτικών και Προξενικών Υποθέσεων. Στη νέα Γενική Γραμματεία μεταφέρονται ως σύνολο αρμοδιοτήτων, θέσεων, προσωπικού, εποπτευόμενων φορέων οι παρακάτω υπηρεσίες:

Η Ε’ Γενική Διεύθυνση Πολιτιστικών Θρησκευτικών και Προξενικών Υποθέσεων, οι Διευθύνσεις Διεθνούς Επικοινωνίας και Διπλωματίας Μέσων Ενημέρωσης, ως και τα Γραφεία Τύπου και Επικοινωνίας Εξωτερικού, τα οποία μετονομάζονται σε Γραφεία Δημόσιας Διπλωματίας (μεταφέρονται από τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας του πρώην υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης).

Γενικός Γραμματέας σε αυτήν την ευαίσθητη Γραμματεία αναλαμβάνει ο Κώστας Αλεξανδρής, σύμβουλος πρεσβείας Α’ και μέχρι τώρα διπλωματικός σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη. Έχοντας περάσει από προνομιακά πάντοτε πόστα, ο κ. Αλεξανδρής θα κριθεί τώρα και για τις διοικητικές ικανότητές του. Το μεγάλο στοίχημα θα πρέπει να είναι η δημόσια διπλωματία, ώστε τα πολυδάπανα γραφεία Τύπου στο εξωτερικό να αποκτήσουν πραγματικό περιεχόμενο και αποστολή και να μην εξαντλείται η δραστηριότητά τους στη μετάφραση δημοσιευμάτων, τα οποία κάλλιστα θα μπορούσαν να γίνουν και από ένα γραφείο στην Αθήνα με ελάχιστο κόστος.

Όσο για τους υπόλοιπους γενικούς γραμματείς: Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας τοποθετήθηκε ο Γρηγόρης Δημητριάδης, με πολύ καλές σπουδές, βάσει του βιογραφικού που δόθηκε, ο οποίος μέχρι τώρα ήταν εκτελεστικός αντιπρόεδρος ολλανδικής εταιρείας παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών για αγροτική ανάπτυξη σε αναπτυσσόμενες χώρες, έχει διατελέσει πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (ΟΑΣΑ) και νωρίτερα ειδικός σύμβουλος του υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας για την εξωστρέφεια.

Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού αναλαμβάνει ο Γιάννης Χρυσουλάκης, πολιτικός μηχανικός, που πάντως από το βιογραφικό του δεν προκύπτει κάποια ιδιαίτερη σχέση με τον απόδημο Ελληνισμό, χωρίς αυτό να είναι απαραιτήτως αρνητικό.

exofrenikos@hotmail.com


Σχολιάστε εδώ