Το σχέδιο Μητσοτάκη: Η έκπληξη στον ΕΝΦΙΑ, οι μειώσεις φόρων, τα 5 μεγάλα έργα και τα 10 πρώτα νομοσχέδια που θα φέρει στη Βουλή

Το σχέδιο Μητσοτάκη: Η έκπληξη στον ΕΝΦΙΑ, οι μειώσεις φόρων, τα 5 μεγάλα έργα και τα 10 πρώτα νομοσχέδια που θα φέρει στη Βουλή

Το σχέδιό του για τη διακυβέρνηση της χώρας ξεδίπλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης χθες κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησής του.

Μεγαλύτερη έκπληξη όλων η ανακοίνωση της μείωσης του ΕΝΦΙΑ κατά 22% από το φετινό Αύγουστο. Αίσθηση προκάλεσε και η ανακοίνωση των 5 μεγάλων έργων που δα δώσουν νέα πνοή σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Στην πρώτη του ομιλία στη βουλή ως πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίστηκε ενωτικός, εν αντιθέσει με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα ο οποίος επέλεξε και τώρα το διχαστικό λόγο. Η ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ήταν διχαστική, με παλαιοκομματικές κορώνες, γκρίνια και ρητορεία που πολλές φορές παρέπεμπε στο αντιπολιτευτικό παρελθόν του ΣΥΡΙΖΑ και με προειδοποίηση για κοινωνικούς αγώνες ήταν η ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το σχέδιο Μητσοτάκη για τη χώρα
«Οι εκλογές της 7ης Ιουλίου έκλεισαν τον κύκλο της κρίσης και της οπισθοδρόμησης. Η λαϊκή εντολή υπήρξε σαφής και πεντακάθαρη. Η αυτοδύναμη Ελλάδα να πάει μπροστά με σκληρή δουλειά. Η κυβέρνηση μου και εγώ θα τιμήσουμε στο ακέραιο αυτή την εντολή. Ότι είπαμε θα το κάνουμε, μαζί με τους πολίτες. Είναι καιρός η Ελλάδα να πάει μπροστά με ενότητα, πρόγραμμα και σκληρή δουλειά», είπε ο πρωθυπουργός Κ.Μητσοτάκης στην έναρξη των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

Επιτρέψτε μου να ανακοινώσω την πρώτη «ασυνέπεια» της κυβέρνησής μας. Εξαγγελίες που αφορούσαν το 2020 ξεκινούν από τώρα: μειώνουμε τον ΕΝΦΙΑ από το 2019. Και βελτιώνουμε τις 120 δόσεις αμέσως.


Μητσοτάκης: Αποστολή μας είναι να συνδέσουμε τους μισθούς με την ανάπτυξη


«Η κυβέρνηση μας έδωσε δείγματα γραφής στις δυο εβδομάδες, μια κυβέρνηση όλων των Ελλήνων χωρίς παρωπίδες» είπε ο κ. Μητσοτάκης. Μίλησε για αξιοκρατική στελέχωση και αποτελεσματικότητα.

«Αποστολή μας είναι να συνδέσουμε τους μισθούς με την ανάπτυξη – ώστε να έχουν όλοι μερίδιο στην ευημερία. Να δώσουμε ευκαιρίες στους νέους μέσω μιας Παιδείας που θα πάψει να παράγει ανέργους.

Να βάλουμε τάξη και κανόνες στην αγορά εργασίας και να προστατεύσουμε τους εργαζόμενους. Να πολεμήσουμε το φόβο μέσα από μια αποτελεσματική πολιτική ασφάλειας. Να προσφέρουμε καλή δημόσια Υγεία ιδιαίτερα σε αυτούς που τη χρειάζονται περισσότερο”.

“Στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα η χώρα, πραγματικά δεν ξέρω τι ιδεολογικό πρόσημο θα έβαζε κανείς. Εγώ θα την αποκαλούσα πολιτική του μέτρου, της λογικής και του αποτελέσματος. Γι’ αυτό και, στο εξής, ο κυβερνητικός λόγος θα είναι λιτός και αληθινός. Θα αποφεύγει τα πολλά επίθετα, επιμένοντας στα ουσιαστικά. Και από τον μέλλοντα χρόνο, θα προτιμά τον ενεστώτα. Τον ενεστώτα της δράσης και του αποτελέσματος” είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Οι μειώσεις φόρων
«Προχωράμε σε βαθιές τομές στον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε την φορολογική πολιτική. Οι Έλληνες θα πληρώνουν λιγότερους φόρους και η Οικονομία θα πάρει μπροστά. Με νέες επενδύσεις και πολλές νέες θέσεις εργασίας. Η φορολογία δεν θα είναι μόνο πηγή εσόδων αλλά και μοχλός ανάπτυξης».

Πηγή: iefimerida.gr
Φωτο: twitter/primeminister


Σχολιάστε εδώ