Πέρασε στην 8άδα του κόσμου η Εθνική Γυναικών, 12-8 την Κίνα – Με ΗΠΑ στον προημιτελικό

Πέρασε στην 8άδα του κόσμου η Εθνική Γυναικών, 12-8 την Κίνα – Με ΗΠΑ στον προημιτελικό

Έδειξε το καλό της πρόσωπο η Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των Γυναικών, αυτό που την έχουμε συνηθίσει από παλιά, και πέτυχε την πρόκρισή της στην 8άδα (προημιτελικά) του Παγκοσμίου πρωταθλήματος, στην Γκουνκζού της Νότιας Κορέας.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα νίκησε με 12-8 την Κίνα στον αγώνα χιαστί, μετά από πολύ καλή απόδοση, το Σάββατο (20/7) το μεσημέρι και πήρε δίκαια και άνετα την πρόκριση.

Τα κορίτσια του Γιώργου Μορφέση θα αντιμετωπίσουν πλέον στον προημιτελικό τις ΗΠΑ, τη Δευτέρα (22/7), στις 8.00 το πρωί, ώρα Ελλάδας. Την ομάδα που είναι απόλυτη κυρίαρχος στις μεγάλες διοργανώσεις της γυναικείας υδατοσφαίρισης τα τελευταία χρόνια και αποτελεί το μεγάλο φαβορί και σε αυτό το Παγκόσμιο.

Η ομάδα μας μπήκε αποφασισμένη από το ξεκίνημα του αγώνα κόντρα στις Κινέζες, έλεγξε τον ρυθμό, έπαιξε πολύ καλά στην άμυνα, βρήκε λύσεις επιθετικά και προηγήθηκε από νωρίς με σημαντική διαφορά. Βρέθηκε μπροστά 3-0, 4-1 και 6-3 στο ημίχρονο. Στο δεύτερο ημίχρονο η Ελλάδα δεν κινδύνεψε από τις Κινέζες και έφτασε σχετικά εύκολα στη νίκη – πρόκριση, καθώς είχε μόνιμα προβάδισμα τριών ακόμα και τεσσάρων γκολ κι έφτασε στο τελικό 12-4. Πρώτη σκόρερ της Εθνικής μας ήταν η Ελευθερία Πλευρίτου (με 3 γκολ), που αναδείχθηκε και MVP του αγώνα.

ΕΛΛΑΔΑ – ΚΙΝΑ 12-8

Οκτάλεπτα: 4-1, 2-2, 4-4, 2-1.

ΕΛΛΑΔΑ (Γιώργος Μορφέσης): Σταματοπούλου, Τσουκαλά 2, Μπενέκου, Ελευθεριάδου 1, Πάτρα, Αβραμίδου 2, Ασημάκη 1, Χυδηριώτη 1, Κώτσια, Νίνου Ειρ. 1, Πλευρίτου Ελ. 3, Ξενάκη 1, Κοτσιώνη.

ΚΙΝΑ (Ντάλι Γκογκ): Πενγκ, Γουάνγκ Ξ. 1, Μέι, Ξιόνγκ, Νιου 1, Γκουό, Γουάνγκ Χ., Ζανγκ Κ., Ζάο 4, Ζανγκ Ν. 1, Τσεν, Ζανγκ Ζ. 1, Ντογκ.

Πηγή: Γραφείο Τύπου ΚΟΕ – Γιάννης Κορακής


Σχολιάστε εδώ