Η ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ

Η ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ


Συγγραφέας
Marina Di Guardo
Μετάφραση από τα ιταλικά
Μαρία Ακριβάκη


Ο Τζόρτζιο Σαβέρι δεν είναι ούτε σαράντα, όμως αρκετά προβλήματα τον αναγκάζουν να αποσυρθεί στην οικογενειακή έπαυλη.
Η μοναδική του επαφή με τον έξω κόσμο είναι η Ανιέζε, η υπηρέτρια που τον μεγάλωσε. Η μητέρα του, μια ψυχρή γυναίκα, σκοτώθηκε πριν από πολλά χρόνια σε αυτοκινητικό δυστύχημα και ο δεσποτικός πατέρας του μέχρι τη μέρα της αυτοκτονίας του δεν έχανε ευκαιρία να τον μειώνει δημοσίως.
Όλα αλλάζουν όταν ο Τζόρτζιο παρασύρεται σε μια αμφιλεγόμενη και έντονα ερωτική σχέση με τη γοητευτική Τζούλια, που έχει το χάρισμα να τον καταλαβαίνει όσο κανείς άλλος, αλλά αποκαλύπτει λίγα για τον εαυτό της. Όταν η Ανιέζε εξαφανίζεται, ο Τζόρτζιο ξεκινά τις έρευνες. Σύντομα ο κλοιός γύρω από τα ψέματα της Τζούλια σφίγγει. Όμως δεν κρύβει μόνο εκείνη μυστικά…

Ένα συναρπαστικό θρίλερ, μια βουτιά στις πιο σκοτεινές πτυχές που ο καθένας από εμάς κρύβει μέσα του.


Αιφνιδιάστηκε συνειδητοποιώντας πόσο είχε κατορθώσει να τον αναστατώσει η Τζούλια, μέχρι ποιο σημείο είχε καταφέρει να τον ξυπνήσει από τη νάρκη και να τον αποσπάσει από τη μοναχική ζωή στην οποία είχε εξαναγκάσει τον εαυτό του. Του άρεσε η σιγουριά που έδειχνε, ανάμεικτη με μια υποβόσκουσα ευαισθησία που μπορούσε να διακρίνει. Όλη αυτή η απογοήτευση, αυτός ο καλυμμένος αλλά πάντα υπαρκτός κυνισμός. Ακόμα και στις πιο ανέμελες στιγμές, στα μάτια της δεν έπαυε ποτέ να διακρίνεται ένα ίχνος σύγχυσης. Αναρωτήθηκε πού οφειλόταν αυτός ο μετέωρος πόνος, αυτό το χαμένο βλέμμα που διέκρινε ακόμα και πίσω από τα πιο φωτεινά χαμόγελά της. Τι θα ανακάλυπτε αν έξυνε την εξευγενισμένη πατίνα που κάλυπτε εκείνη και τη ζωή της;


Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Marina Di Guardo γεννήθηκε το 1961. Είναι η μητέρα των «αδερφών Ferragni», Chiara, Valentina και Francesca. Πρόκειται για μια πολύ δημοφιλή προσωπικότητα στην Ιταλία, η οποία εμφανίζεται συχνά σε τηλεοπτικές εκπομπές, περιοδικά και κοινωνικά γεγονότα. Το 2018, μαζί με την κόρη της Chiara, ήταν το παγκόσμιο πρόσωπο της καλοκαιρινής καμπάνιας του Οίκου Swarovski. Πρόσφατα έγινε μέλος της ομάδας The Blonde Salad.
Έχει κυκλοφορήσει τα μυθιστορήματα L’inganno della seduzione και Non mi spezzi le ali, το θρίλερ Bambole gemelle, στην ψηφιακή σειρά Zoom, και το διήγημα τρόμου Frozen bodies.


ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΙΒΑΝΗ

Κατηγορία: Ξένη Λογοτεχνία, Θρίλερ
ISBN: 978-960-14-3447-6


Σχολιάστε εδώ