«Ασημένιος» ο Φραντζεσκάκης στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα – Συγχαρητήρια από Αυγενάκη

«Ασημένιος» ο Φραντζεσκάκης στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα – Συγχαρητήρια από Αυγενάκη

Συγκλονιστικός αγώνας έγινε στον τελικό της σφυροβολίας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20. Πρωταγωνιστές ήταν ένας Ουκρανός και ένας Έλληνας που κατάφεραν σε λιγότερο από δύο ώρες να γίνουν κομμάτι της ιστορίας.

Ο Μιχάιλο Κόχαν και ο Χρήστος Φραντζεσκάκης έκαναν το «1-2», σημειώνοντας εξαιρετικές επιδόσεις. Ο Έλληνας πρωταθλητής έστειλε τη σφύρα στην τέταρτη βολή στα 84,22 μ., που του χάρισε το ασημένιο μετάλλιο στη διοργάνωση και το δικό του πανελλήνιο ρεκόρ στο αγώνισμα.

Ο Φραντζεσκάκης μπήκε μουδιασμένα στον αγώνα, αφού έκανε δύο άκυρες προσπάθειες και στην τρίτη πέτυχε βολή στα 75,85 μ., που τον έβαλε στην οχτάδα και παράλληλα παρέτεινε την παρουσία του στον αγώνα. Σε εκείνο το σημείο ο αθλητής όχι μόνο απέβαλε το άγχος του, αλλά φρόντισε να βγάλει στον αγωνιστικό χώρο όλο το ταλέντο και την ικανότητα του. Η τέταρτη βολή του 19χρονου μετρήθηκε στα 84,22 μ., επίδοση καλύτερη από το δικό του 81,62 μ., που ήταν το πανελλήνιο ρεκόρ, αλλά και το 82,97 μ., που ήταν το ρεκόρ Ευρώπης στην κατηγορία Κ20, μέχρι την έναρξη των αγώνων. Την επίδοση αυτήν βελτίωσε δύο φορές στη διάρκεια του σημερινού τελικού ο εξαιρετικός Κόχαν ο οποίος επικράτησε με 84,73 μ., ενώ νωρίτερα είχε πετύχει 83,47 μέτρα. Ο Ουκρανός, ο οποίος πέρυσι έκανε παγκόσμιο ρεκόρ Κ18, βελτίωσε τρεις φορές στη διάρκεια του αγώνα και το ρεκόρ διοργάνωσης. Ο Φραντζεσκάκης είναι ο δεύτερος αυτή τη στιγμή αθλητής όλων των εποχών στην Ευρώπη, πίσω από τον Κόχαν.

Ο αθλητής μας στις δύο τελευταίες του βολές ήταν άκυρος. Η χώρα μας κατέκτησε το πρώτο της μετάλλιο στη διοργάνωση και το 25ο στην ιστορία του θεσμού. Αυτό είναι το δεύτερο μετάλλιο μας στη σφυροβολία, αφού το 1989 ο Σάββας Σαριτζόγλου ήταν επίσης δεύτερος.

Συγχαρητήρια Αυγενάκη σε Φραντζεσκάκη

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, συνεχάρη μέσω των social media τον Χρήστο Φραντζεσκάκη, για το ασημένιο μετάλλιο που κατέκτησε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20. Ο 19χρονος πρωταθλητής έστειλε τη σφύρα στην τέταρτη βολή στα 84,22 μ., σημειώνοντας πανελλήνιο ρεκόρ στο αγώνισμα.

«Θερμά συγχαρητήρια στον νεαρό γίγαντα της βαλβίδας, στον σφυροβόλο μας, Χρήστο Φραντζεσκάκη, για το ασημένιο του μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων, που διεξάγεται στη Σουηδία! Ο ελληνικός στίβος συνεχίζει να δηλώνει βροντερό «παρών» και να προδιαγράφει το ευοίωνο μέλλον», ήταν το μήνυμα του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΕΓΑΣ


Σχολιάστε εδώ