Μήνυμα Μενδώνη για την έναρξη του 25ου Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Μήνυμα Μενδώνη για την έναρξη του 25ου Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη προέβη στην ακόλουθη δήλωση με αφορμή την αποψινή έναρξη του 25ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας.

“Οι πύλες του 25ου Φεστιβάλ Χορού ανοίγουν απόψε στην πανέμορφη πόλη της Καλαμάτας. Στα 25 χρόνια, που πέρασαν, το Διεθνές Φεστιβάλ έγινε διεθνής θεσμός με παραστάσεις υψηλής ποιότητας και πειραματισμού, που τιμά τον Σύγχρονο Πολιτισμό της χώρας. Σήμερα, θυμόμαστε με ευγνωμοσύνη τους καταξιωμένους δημιουργούς που πέρασαν από την ηγεσία του φεστιβάλ. Με αφοσίωση, γνώσεις και έμπνευση δούλεψαν συστηματικά ώστε το Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας να αποκτήσει ένα φανατικό κοινό στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, αποτελώντας ταυτόχρονα σημαντικό οικονομικό πόρο για την πόλη.

Η εξαιρετικά ενδιαφέρουσα θεματική -ο ΧΡΟΝΟΣ- του 25ου Φεστιβάλ Χορού θα υπηρετηθεί άριστα από εξαίρετους Έλληνες και ξένους χορευτές διεθνούς προβολής και φήμης. Είναι σημαντικό που στα πλαίσια του Φεστιβάλ έχουν προγραμματιστεί μια σειρά από ενδιαφέρουσες δράσεις -προεξάρχον το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά- καθιστώντας την Καλαμάτα κέντρο Σύγχρονου Πολιτισμού και Παιδείας ως τις 28 Ιουλίου. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές. Εύχομαι κάθε επιτυχία!”


Σχολιάστε εδώ