Ο Κιλιντσάρογλου είναι χειρότερος από τον Ερντογάν, καλό είναι να μην πανηγυρίζουν,

Ο Κιλιντσάρογλου είναι χειρότερος από τον Ερντογάν, καλό είναι να μην πανηγυρίζουν,

Κάποιοι στην Αθήνα, αφελώς, σπεύδουν να πανηγυρίσουν για την ήττα που υπέστη στις δημοτικές εκλογές της Κωνσταντινούπολης ο Ταγίπ Ερντογάν. Τα ελληνικά κανάλια, με τη γνωστή ισοπεδωτική και επιφανειακή προσέγγισή τους, εμφάνιζαν, λίγο-πολύ, τον υποψήφιο της αντιπολίτευσης και νέο δήμαρχο Κωνσταντινούπολης ως «Έλληνα», επειδή είχε χορέψει ποντιακά με φίλους του Πόντιους, όταν βρέθηκαν σε κάποιο γλέντι στην Ελλάδα.

Ας μη γελιόμαστε. Τον Ερντογάν τον γνωρίζουμε… ξέρουμε τις πολιτικές του, ξέρουμε τις προκλήσεις που δημιουργεί για την Ελλάδα και την Κύπρο. Όμως επίσης ξέρουμε και τι πρεσβεύει το κόμμα της αντιπολίτευσης CHP, από το οποίο προέρχεται ο κ. Ιμάμογλου. Για όσους δεν γνωρίζουν, ο αρχηγός του κόμματος Κεμάλ Κιλιντσάρογλου, μιλώντας την περασμένη εβδομάδα στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματός του, έκανε ειδική αναφορά στην εξωτερική πολιτική, ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση, και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην Κύπρο αλλά και στο Αιγαίο.

Ο κ. Κιλιντσάρογλου υπενθύμισε την «ειρηνευτική επιχείρηση της Τουρκίας» το 1974, που οδήγησε στην ίδρυση της «τουρκικής Κύπρου», προτείνοντας να αλλάξει πλέον η πολιτική της Κύπρου.

Ο αρχηγός του CHP όμως αναφέρθηκε και στα «καταληφθέντα» νησιά του Αιγαίου, τονίζοντας τα εξής: «Χάσαμε δεκαέξι νησιά στο Αιγαίο. Γιατί κανείς δεν αντιτίθεται σε αυτό; Πού είναι τα εθνικά συμφέροντα της χώρας αυτής; Η Τουρκία χάνει κάτι διαφορετικό κάθε μέρα…».

Το CHP επιμένει να κατηγορεί την κυβέρνηση Ερντογάν, τονίζοντας ότι στη διάρκεια της θητείας της άφησε την Ελλάδα να… υφαρπάξει 16 νησιά στο Αιγαίο, στα οποία συμπεριλαμβάνει ακόμη και κατοικημένα νησιά…

Όταν λοιπόν πανηγυρίζουν κάποιοι στην Αθήνα για την ήττα Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη, ας μην ξεχνούν τουλάχιστον από ποιο κόμμα προέρχεται ο νέος δήμαρχος της Πόλης και ισχυρός ανήρ πλέον στο CHP, ένα κόμμα που έχει βαθιά στο DNA τον εθνικισμό και τον ανθελληνισμό.

exofrenikos@hotmail.com

Φωτό: protothema.gr


Σχολιάστε εδώ