Ο ίδιος ο Περιφερειάρχης, που είναι και Κεφαλονίτης, το σκέφτηκε;

Ο ίδιος ο Περιφερειάρχης, που είναι και Κεφαλονίτης, το σκέφτηκε;

Μία από τις τελευταίες αποφάσεις που υπέγραψε ο απερχόμενος Περιφερειάρχης Θόδωρος Γαλιατσάτος ήταν η προγραμματική σύμβαση ύψους 14 εκατ. ευρώ για το Καστρομονάστηρο των Στροφάδων. Τη σύμβαση υπέγραψαν η απερχόμενη υπουργός Πολιτισμού, ο απερχόμενος Περιφερειάρχης και ο μόνιμος Μητροπολίτης Ζακύνθου.

Η αποκατάσταση του Καστρομοναστηρίου ήταν μόνιμα αίτημα της Εκκλησίας και των κατοίκων της Ζακύνθου και ο Περιφερειάρχης ανταποκρίθηκε διαθέτοντας 10,5 εκατ., ενώ τα υπόλοιπα 3,5 εκατ. διατέθηκαν από το υπουργείο Πολιτισμού.

Η στήλη έχει μία απορία. Ανάλογο αίτημα και ενδιαφέρον είχε υποβάλει η απελθούσα βουλευτής μας για τη Μονή Κηπουραίων;

Ο ίδιος ο Περιφερειάρχης, που είναι και Κεφαλονίτης, το σκέφτηκε;

Τι έκαναν και οι δύο για να εμποδίσουν την εγκατάσταση ανεμογεννητριών πάνω από τη Μονή και συγκεκριμένα στην περιουσία της Μονής του Ταφιού;

Η στήλη είναι ανοικτή για απαντήσεις.


Τελείωσαν και οι εκλογές, βγάλαμε και βουλευτή τον Παναγή Καππάτο και πλέον έχουμε δύο καινούργιους «άρχοντες» να κυνηγάμε για τα προβλήματα που άφησαν πίσω τους οι απερχόμενοι, που δεν είναι και λίγα.


Εντύπωση έκαναν –και όχι καλή– οι δικαιολογίες που επικαλέστηκε για τη μη εκλογή της η κ. Αλεξανδράτου.

Την «κυνήγησαν», όπως ισχυρίστηκε, τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης και παραπονιόταν ότι στήριζαν τους συναδέλφους της.

Μάλλον δεν είχαν υποπέσει στην αντίληψή της τα Μέσα που στήριζαν αποκλειστικά τη δική της υποψηφιότητα.

Όσον αφορά κάποιους άλλους, όπως είπε, θα προσφύγει νομικά εναντίον τους. Μάλλον επειδή είναι καινούργια στην πολιτική, δεν ξέρει ότι όποιος εκτίθεται δεν μπορεί να αποφύγει τη δίκαιη ή έστω και την άδικη κριτική.

Και οι δύο συνυποψήφιοι του Παναγή Καππάτου δεν υπολόγισαν ότι αυτός ήταν ένας από την καθημερινότητα του Κεφαλονίτικου κόσμου και αυτοί απλώς Κεφαλονίτες στην καταγωγή.

Στο χέρι του νέου βουλευτή είναι τώρα να δικαιώσει αυτούς που τον εμπιστεύθηκαν και να μην κλείσει την πόρτα του σ’ αυτούς που βρέθηκαν «απέναντί του».


Παρά τρίχα δεν θρηνήσαμε καινούργιο θύμα στην παραλία του Μύρτου και αυτήν τη φορά από πνιγμό.

Γυναίκα παρασύρθηκε από τα έντονα θαλάσσια ρεύματα και σώθηκε χάρη στην ετοιμότητα κολυμβητών, που την έβγαλαν αναίσθητη στην παραλία.

Να πούμε για μια ακόμα φορά ότι ο Μύρτος λειτουργεί με τον αυτόματο πιλότο και χωρίς την παρουσία ναυαγοσώστη.

Φωτό: m.kefaloniatoday.com


Σχολιάστε εδώ