Economist Μπακογιάννη: Περιμένουμε όμως από τους συμμάχους μας σεβασμό στις διεθνείς συνθήκες

Economist Μπακογιάννη: Περιμένουμε όμως από τους συμμάχους μας σεβασμό στις διεθνείς συνθήκες

Οι μεγάλες αμυντικές δαπάνες σε συνδυασμό με το μήνυμα «δεν εμπιστεύομαι το ΝΑΤΟ», η ανοιχτή υποστήριξη του Brexit, καθώς και η υποστήριξη της ουγγρικής και πολωνικής πολιτικής στο ματαναστευτικό δεν ευνοούν τις σχέσεις Ευρώπης – ΗΠΑ, ανέφερε χαρακτηριστικά από το βήμα του Economist στην Αθήνα η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ντόρα Μπακογιάννη, που σημείωσε πάντως ότι οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις είναι σε καλύτερο επίπεδο και μπορούν να διευρυνθούν.

Αναφορικά με την Ευρώπη, αναφέρθηκε στην ανάγκη χάραξης μιας δικής της στρατηγικής καθώς και της υιοθέτησης μιας κοινής πολιτικής στο θέμα της Κίνας.

Όσο για την Ελλάδα, ανέφερε η κ. Μπακογιάννη, είναι χώρα σταθερότητας στην περιοχή. «Περιμένουμε όμως από τους συμμάχους μας σεβασμό στις διεθνείς συνθήκες. Είμαστε το πιο ισχυρό κόμμα και πρέπει να αναλάβουμε πρωτοβουλίες για κοινές πολιτικές και συμφωνίες στο θέμα της μετανάστευσης, διότι επίκεινται νέες κρίσεις. Για παράδειγμα, χρειάζεται πολιτική ασύλου», τόνισε από το βήμα η κ. Μπακογιάννη.

«Αναμένουμε από τον νέο πρωθυπουργό μια ικανή κυβέρνηση, που θα στελεχώνεται από υπουργούς οι οποίοι έχουν επιλεγεί αξιοκρατικά, που είναι φιλική στις επενδύσεις, τις οποίες θα αναζητήσει παντού, η οποία θα χρησιμοποιεί την τεχνολογία για να απλουστεύσει τη γραφειοκρατία», προσέθεσε η κυρία Μπακογιάννη στην τοποθέτησή της.

Φωτο: twitter.com/Dora_Bakoyannis


Σχολιάστε εδώ