WATERSKI

WATERSKI

Ο Νικόλας Πλυτάς κατέκτησε για 15η φορά στην καριέρα του την πρώτη θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα waterski το οποίο πραγματοποιήθηκε στη Λίμνη Στράτος Αγρινίου, την Κυριακή. Βρέθηκε στην πρώτη θέση με 10,070 πόντους, ένα σκορ πολύ κοντά στο Πανελλήνιο ρεκόρ το οποίο κατέχει ο ίδιος (10,220). Είναι ο πρώτος Έλληνας αθλητής που πέρασε το «φράγμα» των 10,000 βαθμών και συνεχίζει τις δυνατές επιδόσεις.

Ο Έλληνας πρωταθλητής δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος με αυτή τη νίκη γιατί με βάζει σε πολύ καλό ρυθμό για τους επόμενους μου αγώνες. Συγκεκριμένα τώρα θα δουλέψω πάρα πολύ σκληρά για τους Μεσογειακούς αγώνες που θα γίνουν στην Πάτρα 25 έως 21 Αυγούστου. Είμαι πολύ περήφανος που αυτοί οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν στην χώρα μας φέτος και ανυπομονώ να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό».

Ο Νικόλας αν και είναι μόλις 24 ετών, μετρά ήδη 10 χρόνια επαγγελματικής ενασχόλησης με τον αθλητισμό και το water ski. Μοιράζοντας τη ζωή του μεταξύ των surf, wakeboard, skateboard και snowboard, ο Νικόλας έχει κατακτήσει πολυάριθμα μετάλλια και τίτλους σε πανελλήνιο, ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο. Πέρα από τους αθλητικούς του στόχους, ο Νικόλας θέλει να μεταφέρει τις γνώσεις και τις εμπειρίες του στην επόμενη γενιά skier και συχνά πραγματοποιεί workshops όπου διδάσκει το αγαπημένο του άθλημα δωρεάν!

Τι είναι το WATERSKI ή Θαλάσσιο Σκι 

Σύμφωνα με το wikipedia.org το άθλημα αναγνωρίζεται το 1963 από τη Γ.Γ.Αθλητισμού, χάρις στον αείμνηστο Επαμεινώνδα Πετραλιά – δικηγόρο, μορφή του Ελληνικού Αθλητισμού και θαυμαστή του Θαλάσσιου Σκι – που αναλαμβάνει Γ.Γ.Αθλητισμού. Την ίδια χρονιά ιδρύεται η Ελληνική Ομοσπονδία Θαλάσσιου Σκι, Πρόεδρος της οποίας εκλέγεται ο Αθανάσιος Διακάκης, Πρόεδρος του Ν.Ο.Β.

Την ίδια χρονιά γίνονται και οι πρώτοι Πανελλήνιοι Αγώνες στην ιστορία του αθλήματος, στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού ομίλου Βουλιαγμένης. Το πρόγραμμα των αγώνων συμπεριελάμβανε μόνο σλάλομ και φιγούρες, αφού ο βατήρας του άλματος κατασκευάστηκε τον επόμενο χρόνο. Κυρίαρχος σύλλογος ο Ναυτικός Όμιλος Βουλιαγμένης που κυριαρχεί απόλυτα στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα.

Κεντρικη φωτο: Νικόλας Πλυτάς


Σχολιάστε εδώ