Μ. Κουρής: Και τώρα ο λογαριασμός στον Μητσοτάκη…

Μ. Κουρής: Και τώρα ο λογαριασμός στον Μητσοτάκη…

ΜΑΚΗΣ ΚΟΥΡΗΣ - Θαρραλέα

Δεν ήταν τελικά δύσκολο για τον έλληνα πολίτη να επιλέξει σε ποιον θα αναθέσει τα κλειδιά της χώρας για την επόμενη τετραετία. Η ζυγαριά της κάλπης δεν έκρυβε καμία έκπληξη. Τα γκάλοπ είχαν δώσει γεύση. Το παιχνίδι περιορίστηκε στη διαφορά.

Και εκεί ο Τσίπρας απέδειξε ότι έχει αντοχές. Τελικά, όμως, εμετρήθη, εζυγίσθη και ευρέθη ελλιπής… Κατά 8,32%… Στον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον πρόεδρο της ΝΔ, παρέδωσε ο έλληνας πολίτης τα κλειδιά, ελπίζοντας ότι θα δει καλύτερες μέρες το «μαγαζί», θα δουλέψει πιο σωστά και χωρίς σκαμπανεβάσματα, δεν θα ζητιανεύει για το αυτονόητο. Ότι θα έρθουν καλύτερες μέρες για τον ίδιο και τα παιδιά του… Και πάνω από όλα για τούτη τη γη μας. Που μας ζει…

Την περασμένη Δευτέρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως πρωθυπουργός της Ελλάδας ανέλαβε το «στρατηγείο», το Μαξίμου, από όπου δίνονται οι εντολές για κάθε μέτρο που παίρνεται, για τις αλλαγές στη λειτουργία του κράτους, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του πολίτη, που πρέπει να αντιμετωπίζεται όχι με βάση τη… φανέλα που φοράει αλλά ως ένας από τα 10 εκατομμύρια Έλληνες, όπου κι αν ζει και ανεξάρτητα από το αν έχει «κολλητούς», αν είναι επώνυμος ή έχει φουσκωμένη τσέπη. Αν είναι του κόμματος… Καταστάσεις που ήταν στην ημερήσια διάταξη σε όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις, μηδεμιάς εξαιρουμένης.

Από δω και πέρα, κύριε πρωθυπουργέ, έχεις την αποκλειστική ευθύνη για όλα εκείνα που σε όλη την προεκλογική περίοδο αλλά και πριν είχες δημόσια (και γραπτά) υποσχεθεί. Θα πρέπει μέρα με την ημέρα να γίνονται τα απαραίτητα βήματα για την υλοποίησή τους, με προτεραιότητα εκείνες τις αλλαγές που αφορούν τον αδύναμο πολίτη, ο οποίος έχοντας κόψει τα πάντα προσπαθεί να κρατηθεί όρθιος. Και βέβαια να γίνει ό,τι είναι απαραίτητο για να πάρει μπρος η ελληνική οικονομία, να περπατήσει η Αγορά, να ανοίξουν δουλειές, ώστε όχι μόνο να μη φεύγουν οι νέοι αλλά και να γυρίσουν όσο περισσότεροι γίνεται από τους πάνω από 500.000 που τα χρόνια της κρίσης πήραν «το τρένο» για τη Γερμανία, όπως το ’60, ή έφυγαν για την Αμερική.

Βαρύ το φορτίο. Το γνώριζες, όμως, Κυριάκο Μητσοτάκη, από τη στιγμή που έβαλες πλώρη για το Μαξίμου. Δεν μπορείς να πεις ότι δεν ήξερες, όταν και ο τελευταίος πολίτης έχει ζήσει στο πετσί του την απανθρωπιά των Μνημονίων, που τα έχει πληρώσει πολύ ακριβά. Το ίδιο και η Αγορά, με τα εκατοντάδες χιλιάδες λουκέτα, τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς. Απόδειξη, το ότι πάνω από 4.000.000 φορολογούμενοι χρωστούν 104 δισ. ευρώ και 1,4 εκατ. ασφαλισμένοι και επιχειρήσεις 35 δισ. ευρώ στα ασφαλιστικά ταμεία.

Όπως αντιλαμβάνεσαι, κύριε πρωθυπουργέ, δεν υπάρχει η πολυτέλεια να χαθεί ούτε μία ώρα… Άλλωστε, σε κάθε βήμα σας όλα τα φώτα θα είναι στραμμένα επάνω σας. Και από μέσα και από έξω. Και στο κάθε στραβοπάτημα θα χτυπάνε τα… νταούλια. Παρήγορο στοιχείο το ότι, όπως φαίνεται, έχεις προετοιμαστεί για τις παρεμβάσεις και τις ανατροπές που πρέπει –κατ’ εσέ– να γίνουν σε μεγάλο βαθμό σε όλους τους τομείς, από τους οποίους εξαρτάται η λειτουργία του κράτους. Με έναν και μόνο στόχο: Το καλύτερο επίπεδο ζωής του πολίτη, των νέων μας, της ελληνικής οικογένειας – που θα πιστοποιεί ότι η Ελλάδα μπορεί…

Αλλιώς ο πολίτης θα δικαιούται, Κυριάκο, να πει ότι λάθος ψηφοδέλτιο έριξε στην κάλπη…


Σχολιάστε εδώ