Πατριάρχης Ιεροσολύμων: «Δεν μπορούμε να παραμείνουμε σιωπηλοί»

Πατριάρχης Ιεροσολύμων: «Δεν μπορούμε να παραμείνουμε σιωπηλοί»

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν την Πέμπτη 11 Ιουλίου οι Χριστιανοί ηγέτες στα Ιεροσόλυμα, σχετικά με τους κινδύνους ύπαρξης ριζοσπαστικών ομάδων που διακυβεύουν την ακεραιότητα και τον χαρακτήρα της χριστιανικής συνοικίας της Ιερουσαλήμ, απειλώντας την πρόσβαση των προσκυνητών στα Ιερά Προσκυνήματα και τον Ναό του Παναγίου Τάφου.

Επίσης ο Πατριάρχης Θεόφιλος ανακοίνωσε ότι θα διοργανωθεί μια «Διεθνή Ημέρα Προσευχής για τη Χριστιανική Κοινότητα και τη Χριστιανική συνοικία της Ιερουσαλήμ», ενώ ζήτησε από τους Χριστιανούς σε όλο τον κόσμο να συμμετάσχουν και να παραστούν στην εκδήλωση τον Σεπτέμβριο του 2019.

“Στεκόμαστε εδώ, στην Πύλη της Γιάφα, την καρδιά της χριστιανικής συνοικίας. Στεκόμαστε για να προσευχηθούμε για την αγαπημένη μας πόλη. Βρισκόμαστε εδώ ως μαθητές, πιστοί στον Χριστό, στον τόπο του πάθους του. Στεκόμαστε δίπλα στα εκατομμύρια των προσκυνητών από κάθε φυλή και γλώσσα που επισκέπτονται και ευλογούν αυτήν την Αγία Πόλη. Στεκόμαστε μαζί με τους ενοικιαστές των ακινήτων μας, οι οποίοι έχουν παράσχει εδώ και καιρό μια ανοιχτή πόρτα σε επισκέπτες και πιστούς” ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πατριάρχης Θεόφιλος.

Σε άλλο σημείο ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων τόνισε: “Ως κοινότητα συμφιλίωσης αρνούμαστε να επιτρέψουμε σε ριζοσπαστικές ομάδες να εξασθενίσουν την ακεραιότητα και τον χαρακτήρα της χριστιανικής συνοικίας της Ιερουσαλήμ. Δεν μπορούμε να παραμείνουμε σιωπηλοί, ενώ απειλείται η πρόσβαση στους Ιερούς μας χώρους και μειώνεται η ελπίδα για διαρκή ειρήνη. Δεν θα παραμείνουμε σιωπηλοί”.

“Ως κοινότητα δικαίου, απαιτούμε να διατηρηθεί το κράτος δικαίου και να σταθεί ενωμένο ενάντια σε κάθε προσπάθεια απόκτησης εκκλησιαστικών περιουσιών με παράνομες ενέργειες ή εξαναγκασμού εκδιώξεων αθώων ενοικιαστών” – πρόσθεσε σε άλλο σημείο ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων.

Προειδοποιούμε ενάντια σε κάθε τέτοια προσπάθεια και δεν θα φοβηθούμε να χρησιμοποιήσουμε όλα τα νόμιμα μέσα για να αντιταχθούμε και να εμποδίσουμε την εμφάνιση αυτών. Παραμένουμε ένθερμοι προστάτες του στάτους κβο και θα διασφαλίσουμε ότι άνθρωποι όλων των θρησκειών θα μπορούν να ανθίσουν και να ευδοκιμήσουν μέσα στα τείχη αυτής της πόλης” συμπλήρωσε ο Προκαθήμενος της Σιωνίτιδος Εκκλησίας.

Κλείνοντας ο Πατριάρχης Ιερσοσολύμων υπογράμμισε: “Προσευχόμαστε για την ειρήνη στην Ιερουσαλήμ. Σήμερα, καλούμε τους Χριστιανούς σε όλο τον κόσμο να συμμετέχουν στην προσευχή μας και καλούμε τους αδελφούς και αδελφές μας να συγκεντρωθούν το Σεπτέμβριο του 2019 για μια «Διεθνή Ημέρα Προσευχής για την Χριστιανική Κοινότητα και Συνοικία στην Ιερουσαλήμ». Ανυπομονούμε να καλωσορίσουμε τους Χριστιανούς ηγέτες και προσκυνητές από όλο τον κόσμο, καθώς συνεχίζουμε τον αγώνα μας για τη διατήρηση και την προστασία της χριστιανικής κοινότητας στους Αγίους Τόπους”.

Πηγή: romfea.gr


Σχολιάστε εδώ