Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η διοργάνωση του 16oυ Olympus Marathon

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η διοργάνωση του 16oυ Olympus Marathon

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο κορυφαίος διεθνής αγώνας ορεινού τρεξίματος έλαβε χώρα στις 29 Ιουνίου, στο μυθικό βουνό του Ολύμπου για 16η συνεχή χρονιά!


Ένας απαιτητικός αγώνας 44 χιλιομέτρων με 3200 μέτρα θετικής υψομετρικής που φέτος υποδέχτηκε περισσότερους από 630 αθλητές στις 3 διαδρομές, τον Olympus VerticalOlympus Ultra και Olympus Marathon.

O Olympus Marathon άλλαξε σελίδα στην χρυσή ιστορία του, αφού συμπεριλαμβάνεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στο επίσημο καλεντάρι της παλαιότερης και πιο σημαντικής σειράς αγώνων βουνού διεθνώς, όντας ο πρώτος ελληνικός μαραθώνιος που συμμετέχει για τρίτη χρονιά στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ορεινού τρεξίματος, Migu Run Skyrunner World Series 2019.

Η διαδρομή που ακολούθησαν οι δρομείς αποτελεί την ιερή πορεία της αρχαιότητας, τότε που οι προσκυνητές της πόλης του Δίου ανηφόριζαν κάθε καλοκαίρι στις κορυφές του Ολύμπου για να τιμήσουν τον Δία.
Με αφετηρία το Δίον, οι 635 αθλητές ακολούθησαν μια ανηφορική διαδρομή 21 χιλιομέτρων πριν αγγίξουν τα 2600 μέτρα υψόμετρο, στο Οροπέδιο των Μουσών. Στη συνέχεια διέσχισαν τα “Ζωνάρια”, ακριβώς κάτω από τον Θρόνο του Δία και ξεκίνησαν την κατάβαση περνώντας από το καταφύγιο “Ζολώτας”, τα “Πριόνια” και το φαράγγι του Ενιπέα, για να τερματίσουν μετά από μια συναρπαστική διαδρομή στο Λιτόχωρο.

Μεγάλος Νικητής στέφθηκε ο Zaid Aid Malek από την Ισπανία, με χρόνο 4:31:47! 1 λεπτό και 13 δευτερόλεπτα πίσω του τερμάτισε ο Kiril Νikolov από την Βουλγαρία, ενώ τρίτος τερμάτισε ο Pere Aurell από την Ισπανία, σε χρόνο 4:33:00.

Στην κατηγορία των γυναικών, νικήτρια ήταν η Εlisa Desco από την Ιταλία, με χρόνο 5:14:16 ενώ στη δεύτερη θέση την ακολούθησε η Ragna Debats από την Ολλανδία και τρίτη ήταν η Anne-Lise Rousset Seguret από τη Γαλλία.

Χορηγοί 
Μεγάλοι χορηγοί είναι: η Εθνική Πανγαία, η εταιρεία Teleperformance, η εταιρεία Salomon που στηρίζει διαχρονικά τον αγώνα, η εταιρεία Suunto,το δρομικό κατάστημα Runner Store, η εταιρεία Polo, το φυσικό μεταλλικό νερό Βίκος, η Aegean, η Avis, η εταιρεία Stoiximan, η εταιρεία Ravago Hellas, η Novo Νordisk, η Squeezy Sports Nutrition, η Ravatherm Hellas, και η εταιρεία Melissa.


Περισσότερες πληροφορίες: www.olympus-marathon.com


Σχολιάστε εδώ