Εγγυημένη σύνταξη και ατομικός κουμπαράς για τους έχοντες…

Εγγυημένη σύνταξη και ατομικός κουμπαράς για τους έχοντες…

Να αμβλύνει τις ανησυχίες των πολιτών όσον αφορά την πολιτική που θα εφαρμόσει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας σε μείζονος σημασίας ζητήματα (οικονομικά, κοινωνικά κ.ά.) επιχείρησε στο φινάλε της προεκλογικής περιόδου ο Κυρ. Μητσοτάκης.

Και να αναχαιτίσει την επιχειρηματολογία (προπαγάνδα) του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με την οποία η επιστροφή της Νέας Δημοκρατίας στην εξουσία θα συνοδευτεί με σκληρά μέτρα. Ή, όπως χαρακτηριστικά υπο­στήριξε ο Αλ. Τσίπρας, «ετοιμάζουν νέο Αρμαγεδδώνα» και πως οι μεταρρυθμίσεις που ευαγγελίζεται η ΝΔ… «μυρίζουν αίμα»!

Σταθερά σε όλες τις δημόσιες παρεμβάσεις του (ομιλίες, συνεντεύξεις κ.ά.) ο κ. Μητσοτάκης διέψευσε τις φήμες περί χιλιάδων απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων, που διακινούνται κυρίως από το Μέγαρο Μαξίμου και την Κουμουνδούρου. «Κανείς δημόσιος υπάλληλος δεν πρόκειται να απολυθεί», επαναλάμβανε μονότονα.

Παράλληλα επισήμανε ότι ο αριθμός των μετακλητών θα μειωθεί δραστικά, καθώς την τελευταία πενταετία ο αριθμός αυξήθηκε κατά 50% και πλέον. Όσον αφορά τους συμβασιούχους ορισμένου χρόνου, θα προσλαμβάνονται όπου υπάρχουν πραγματικές ανάγκες και για συγκεκριμένο έργο. Ο κ. Μητσοτάκης εξήγησε κατ’ επανάληψη ότι οι περικοπές των δαπανών του κράτους, για τις οποίες μιλάει σταθερά τα τελευταία χρόνια, δεν θα αφορούν μισθούς.

Σχετικά με τις συντάξεις ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι θα καθιερωθεί εγγυημένη σύνταξη, θα υπάρξει ωστόσο και εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα με τη δημιουργία ενός ατομικού κουμπαρά για όσους εργαζόμενους έχουν τη δυνατότητα να ανταποκριθούν (οικονομικά) σε κάτι τέτοιο. Διαβεβαίωσε ακόμη ότι κανένα επίδομα δεν πρόκειται να καταργηθεί, αντίθετα το επίδομα αλληλεγγύης θα ανέβει σταδιακά στο 1 δισ.

Για τους μισθούς είπε ότι ο κατώτατος μισθός θα αυξάνεται κατά διπλάσιο ποσοστό από το ποσοστό που αυξάνεται το ΑΕΠ της χώρας. Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι η πρόθεση του κ. Μητσοτάκη για εμπλοκή των ιδιωτών στην ασφάλιση έχει προκαλέσει έντονες ανησυχίες σε μερίδα εργαζομένων, καθώς θεωρούν ότι αυτό θα οδηγήσει σε μείωση των συντάξεων, κυρίως των επικουρικών αλλά και σε συνταξιούχους δύο ταχυτήτων, αυτούς που θα μπορούν να αποταμιεύουν στον ιδιωτικό κουμπαρά και άρα θα έχουν μεγαλύτερη σύνταξη και σε όλους τους άλλους.


Σχολιάστε εδώ