Δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία το «αντίο» του Λουτσέσκου στην Τούμπα

Δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία το «αντίο» του Λουτσέσκου στην Τούμπα

-Δεν άντεχε άλλο το… καπέλωμα από τον Γιώργο Σαββίδη

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έριξε βόμβα, αφήνοντας τον ΠΑΟΚ στα κρύα του λουτρού δύο μέρες πριν από την αναχώρηση του «Δικεφάλου» για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του.

Αν, όμως, για τον πολύ κόσμο αυτή η εξέλιξη ήταν κεραυνός εν αιθρία, στην πραγματικότητα δεν ήταν έτσι.
Οι σχέσεις του Ρουμάνου με τη διοίκηση του ΠΑΟΚ δεν ήταν όπως πριν, είχαν φθαρεί. Και μπορεί ο Ιβάν Σαββίδης να μη δεχόταν κουβέντα για τον Λουτσέσκου μετά την κατάκτηση του νταμπλ και μάλιστα με αήττητο πρωτάθλημα, αλλά στην πραγματικότητα υπήρχαν πολλά πράγματα που είχαν διαταράξει τις σχέσεις των δύο πλευρών. Και η διοίκηση του ΠΑΟΚ είχε αρχίσει να προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο να την… κάνει ο 50χρονος τεχνικός. Απόδειξη αυτού, πόσο γρήγορα έκλεισε η συμφωνία με τον Αμπέλ Φερέιρα.

Όχι ότι υπήρχε συμφωνία, αλλά ο Μάριο Μπράνκο είχε στείλει μήνυμα στην πλευρά του πορτογάλου προπονητή ότι ενδέχεται να σκάσει θέμα για τον πάγκο του ΠΑΟΚ και να είναι… stand by.

Στον Ραζβάν Λουτσέσκου η πρόταση από την Αλ Χιλάλ κατατέθηκε στις αρχές Μαΐου. Τότε και μέσα στην παραζάλη του νταμπλ ο Ρουμάνος είχε πει όχι. Ο ρουμάνος τεχνικός άρχισε σύμφωνα με πληροφορίες να σκέφτεται σοβαρά την… έξοδό του από την Τούμπα στις 23 Ιουνίου.

Και αιτία γι’ αυτό ήταν τα μεταγραφικά. Οι διαφορές του Λουτσέσκου με το τμήμα σκάουτινγκ αλλά και με τον ιδιαίτερα παρεμβατικό Γιώργο Σαββίδη, που του είχε… φορτώσει πέρυσι και τον Χατσερίδη, ήταν πολλές…

Τον Ίσμαελ Σίλβα, τον οποίο ήθελαν ο Γιώργος Σαββίδης και ο Μάριο Μπράνκο, δεν τον ήθελε ο Λουτσέσκου. Συνεχίστηκε η κόντρα για Σάκχοφ, Κάνιας, τους οποίους ήθελε στην ομάδα ο Ρουμάνος, αλλά δεν του έκανε το χατίρι η διοίκηση, όπως με τον Βαρέλα, να ανεβάσει την προσφορά της και να τους κρατήσει.

Στη συνέχεια ήρθε η κίνηση για την επιστροφή του Στοχ, που στον Λουτσέσκου δεν άρεσε ιδιαίτερα επειδή δεν μαρκάρει, αλλά και αυτή του Αουγκούστο, που επίσης ήταν επιλογής Μπράνκο – Σαββίδη και όχι δική του, και το γυαλί έσπασε.

Έτσι ο Λουτσέσκου «έσπασε» το συμβόλαιό του ανακοινώνοντας τη συνεργασία με την Αλ Χιλάλ. Ακούγεται, μάλιστα, ότι τη ρήτρα των 2 εκατ. την έδωσε ο ίδιος από την τσέπη του, για να την πάρει μετά φυσικά από τους Άραβες, ώστε να φύγει άμεσα.

Είναι ενδεικτικό άλλωστε ότι ανακοίνωσε απλά στον Ιβάν Σαββίδη ότι είχε ήδη καταλήξει σε συμφωνία με τη συγκεκριμένη ομάδα και ότι η απόφαση αποχώρησης του από τη Θεσσαλονίκη είναι αμετάκλητη. Και το ίδιο είπε και στους παίκτες.

Όλα αυτά τα επιβεβαίωσε με δήλωσή του και ο μπαμπάς Λουτσέσκου, ο Μιρτσέα, αλλά και ο πολύ ψυχρός, τυπικός αποχαιρετισμός από πλευράς της ΠΑΕ.


Σχολιάστε εδώ