Μ. Κουρής: Εσύ αποφασίζεις την Κυριακή σε ποιον θα δώσεις τα κλειδιά της χώρας

Μ. Κουρής: Εσύ αποφασίζεις την Κυριακή σε ποιον θα δώσεις τα κλειδιά της χώρας

ΜΑΚΗΣ ΚΟΥΡΗΣ - Θαρραλέα

-Και μην ξεχνάς ότι μετά την απομάκρυνση από την κάλπη ουδέν λάθος αναγνωρίζεται…

Φτάσαμε στην κάλπη. Την πέ­μπτη στη σειρά… Αποφάσισε ο ελληνικός λαός ποιους θέλει για ευρωβουλευτές, ποιον προτιμά για δήμαρχο και ποιον θεωρεί καταλληλότερο για την περιφέρεια στην οποία ανήκει, προκειμένου να δώσει τις λύσεις που χρειάζονται για να βελτιωθούν οι συνθήκες ζωής του, από κάθε πλευρά.

Το «διά ταύτα» από τις τέσσερις κάλπες είχε πολύ σημαντικά πολιτικά μηνύματα, με αποκλειστικό παραλήπτη την κυβέρνηση και πρωτίστως τον ίδιο τον πρωθυπουργό, τον Αλέξη Τσίπρα. Η καρδιά της ψήφου ήταν το μήνυμα: Δυσκολεύομαι να ζήσω, δεν τα βγάζω πέρα, τα χρέη μεγαλώνουν, δουλειές δεν υπάρχουν, οι α­ντοχές εξαντλήθηκαν, δεν μπορώ να βοηθήσω τα παιδιά μου, κάθε μέρα… ζω με την αγωνία της κατάσχεσης και του πλειστηριασμού του σπιτιού μου.

Και από τα νέα παιδιά ότι δεν βλέπουν αύριο. Συν το ότι ένα πολύ μεγάλο μέρος των Ελλήνων ανησυχεί για τις «εξελίξεις» που έχουν δρομολογήσει οι σύμμαχοί μας και οι εταίροι μας στα εθνικά μας θέματα, που είναι ζήτημα επιβίωσης της πατρίδας μας.

Ξύπνιος είναι ο Αλέξης Τσίπρας. Κατάλαβε ότι τα μαντάτα δεν είναι καθόλου καλά, ότι δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα να έχει επόμενη μέρα στο Μαξίμου, και αποφάσισε να στήσει την πέμπτη κάλπη, με στόχο να περιορίσει τη ζημιά. Ξέροντας ότι θα κατέβει σκαλοπάτι…

Η ώρα της κρίσης σήμανε…

Είναι η ώρα του λαού.

Είναι η μόνη στιγμή που ο πολίτης αποφασίζει ΑΥΤΟΣ ποιον θέλει να τον κυβερνήσει. Είναι το δημοκρατικό δικαίωμα που κατέκτησε ο Έλληνας με μάχες, με αγώνες και αίμα, και το οφείλει στους αρχαίους προγόνους του. Γιατί εδώ γεννήθηκε η Δημοκρατία.

Την Κυριακή με την ψήφο του ο Έλληνας αποφασίζει σε ποιον θα παραδώσει τα κλειδιά της χώρας, της πατρίδας του, για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Ψηφίζει για τη ζωή του, για το αύριο των παιδιών του, για να έχει μια ανθρώπινη επιβίωση, για να υπάρχει και για εκείνον μια άσπρη μέρα.

Μα πάνω απ’ όλα ψηφίζει για να μην είναι η Ελλάδα το… κλοτσοσκούφι στην καυτή γειτονιά μας, την ώρα που όλοι οι γείτονες, με τις πλάτες των… φίλων μας, θέλουν όλο και κάτι να αρπάξουν. Και αυτό, δυστυχώς, συμβαίνει και σήμερα…

Ο κάθε πολίτης με την ψήφο του αναλαμβάνει την ευθύνη για την πορεία της χώρας από δω και πέρα, αποφασίζει μέσα από την κάλπη σε ποιον θα παραδώσει τα κλειδιά.


Σχολιάστε εδώ