Έλληνας, γιατί έτσι νιώθει…

Έλληνας, γιατί έτσι νιώθει…


Του
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΟΥΤΑΚΟΥ


Πολυτιμότερος παίκτης στο ΝΒΑ ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Δηλαδή, ο κορυφαίος μπασκετμπολίστας στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου είναι Έλληνας.

Για όλα όσα έχει πετύχει ο Γιάννης δεν χρειάζεται μεγαλύτερη ανάλυση από το «μάθημα» που δίνει καθημερινά ο ίδιος μέσα από τη στάση του, εντός κι εκτός παρκέ. Η ανάδειξή του σε πολυτιμότερο παίκτη του αμερικάνικου πρωταθλήματος δεν είναι παρά η επιβράβευση των τεράστιων ικανοτήτων του και της σκληρής δουλειάς του από την πρώτη ημέρα που πάτησε το πόδι του στο Μιλγουόκι.

Η ομιλία του στη βράβευσή του είναι η καλύτερη απόδειξη για το τι σημαίνει πια ο Γιάννης για τη χώρα μας. Αποτελεί τον καλύτερο πρεσβευτή της Ελλάδας, μαζί με κάποια άλλα παιδιά, όπως ο Τσιτσιπάς, η Σάκκαρη, ο Πετρούνιας.

Και σε ό,τι αφορά το μπάσκετ, είναι η συνέχεια του Νίκου Γκάλη. Όπως ο «Νικ» άλλαξε την ιστορία του μπάσκετ στην Ελλάδα και έγινε σημείο αναφοράς, φθάνοντας μέχρι το Hall of Fame, έτσι και ο Αντετοκούνμπο είναι αυτός που διαφημίζει τη χώρα μας σε όλο τον πλανήτη.

Μόλις στα 24 του χρόνια αποτελεί το ίνδαλμα εκατομμυρίων παιδιών σε ολόκληρο τον κόσμο και έχει τόσα χρόνια μπροστά του να συνεχίσει το έργο του. Να στεφθεί πρωταθλητής, να γίνει ακόμα καλύτερος και να εξελιχθεί στον πληρέστερο παίκτη όλων των εποχών στo NBA.

Μακάρι να ήταν και άλλοι επώνυμοι συμπατριώτες μας σαν τον Γιάννη. Διότι εκτός από παικταράς είναι και άνθρωπος, με όλη τη σημασία της λέξεως. Είναι μεγάλος Έλληνας και το δείχνει σε κάθε ευκαιρία.

Μόνο στο άκουσμα του εθνικού μας ύμνου και της λέξης «Ελλάδα» ξεσπάει σε δάκρυα και δεν υποκρίνεται. Και σε κάθε ευκαιρία μνημονεύει την Ελλάδα και τους Έλληνες. Διότι είναι Έλληνας, επειδή έτσι νιώθει και όχι διότι το αναφέρει ένα πιστοποιητικό γέννησης.

Και φυσικά η δόξα του ανήκει ολοκληρωτικά. Και ουδείς δικαιούται να επιχειρεί να κολλήσει πάνω του για να πάρει λίγη από τη χρυσόσκονή του…


Σχολιάστε εδώ